Евро 2024: Защо Феран Торес ще вика полицията заради Ламин Ямал?

Евро 2024: Защо Феран Торес ще вика полицията заради Ламин Ямал? Испанците се самоопределиха като най-добрия отбор на Европейското първенство по футбол – по думите на треньора Луис де ла Фуенте и неколцина играчи от селекцията, и явно доста се забавляват в очакване на втората фаза.
На 30 юни Испания играе с дебютанта и абсолютен аутсайдер в елиминациите Грузия и явно вече чака четвъртфинала, където съперникът ще е значително по-труден - Германия или Дания.
Напълно логично, забавленията и шегите най-често са насочени към най-малките, новобранците. Така най-често обект на закачки е 16-годишното дете чудо Ламин Ямал, независимо че е сред най-впечатляващите играчи на Евро 2024.
Сайтът на букмейкъра, чието рекламно лице е Христо Стоичков, славен предшественик на Ямал в Барселона, прогнозира, че тийнейджърът има 20 процента шанс да стане Млад играч №1 на първенството. За момента единствено Джамал Мусиала (Германия) е по-отпред с близо 31%.
Джуд Белингам (Англия) стартира впечатляващо, но във втория и третия мач на Европейското игра много слабо, така от първото се срина на третото, което дели с Флориан Вирц (Германия) и Педри (Испания), като и тримата са с 14% вероятност за една от престижните индивидуални награди на Евро 2024.
Един от съотборниците на Ямал – Феран Торес, си позволи и публична шега с таланта. Атакуващият полузащитник точно бе научил за германския трудов закон, забраняващ на тийнейджъри под 18 г. да работят след 23 часа. Това поставя под сериозно съмнение участието на Ламин в мач, започнал в 21 часа (22 ч. българско време), достигнал до продължения. Ясно е, че Испания ходи по ръба на закона с участието на младока и рискува санкции.
„Той трябва да бъде спрян от участие. Какво прави едно дете на 16 години на такова първенство?!, заяви с усмивка Феран Торес на пресконференция на испанските национали в Германия. – Ще го докладвам в полицията, но след 14 юли. Нека първо ни помогне да спечелим титлата. Доскоро не знаех за този закон, сега ще отида при него и ще започна да го занасям.“
Той добави, че с Ямал са почти неразделни, като обичали да играят дартс с останалите в тима на „Ла Роха“. Феран научил играта със стреличките по време на престоя си в Манчестър Сити, като често имал сблъсъци пред мишената с английския национал Фил Фоудън, с когото също били големи приятели.
Големият български букмейкър определя шансовете на Испания за титла на 18%, като единствено Англия за момента е с по-високи котировки – 22%.
28.06.2024, 16:12 часа
1228 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha