Танчо Калпаков поема "Монтана"

Танчо Калпаков поема "Монтана" От "Монтана" обявиха името на новия старши треньор.
Това е 49-годишният спец Танчо Калпаков, който през миналия сезон изведе "Марек" (Дупница) до бараж за елита, загубен от "Ботев" (Враца) след изпълнение на дузпи. Той заменя на поста Петър Колев, който разтрогна договора си с монтанския клуб ден преди отборът да замине на ллагер в Банско. Калпаков изгледа днешната конрола на монтанци с "Крумовград", завършила наравно 1:1 (Виктор Добрев), а по-късно тази вечер бе представен пред футболоистите. В щаба му остават Христо Захариев и Христо Стаменов. Първият ще съвместява три длъжности – на помощник, на кондиционен треньор и на анализатор. Стаменов пък ще работи с вратарите.
Лекарят на "Монтана" д-р Владимир Пекачев и кинезитерапевтът Георги Георгиев-Годжи също ще продължат да изпълняват задължениятта си.
Танчо Калпаков е роден на 13 март 1975 година в Панагюрище. Започва футболната си кариера в родния "Оборище", а след това носи екипите на "Хебър" (Пазарджик), "Армеец" (Сливен), "Локомотив" (Мездра), "Сокол" (Марково), "Ботев" (Враца), "Белите орли" (Плевен), "Спартак" (Пловдив), "Металик" (Сопот) и "Шипка" (Драгор).
Бил е помощник треньор на "Литекс" (Ловеч) и "Янтра" (Габрово) и е водил "Оборище" и "Хебър" във „В" група. Притежава УЕФА „C“, УЕФА „B” и  УЕФА „A”, с лиценза на последния има право да бъде старши треньор във Втора професионална лига. В началото на юни бе назначен за старши треньор на "Спартак" (Пловдив), но си тръгна само след 13 дни.
30.06.2024, 10:27 часа
543 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha