Две ученички от Лом се отличиха на национален литературен конкурс

Две ученички от Лом се отличиха на национален литературен конкурс Вече са ясни участниците, отличени в тазгодишното издание на Националния литературен конкурс "Яна Язова 2024", който се организира от библиотеката при Народно читалище "Постоянство 1856" в Лом с подкрепата на Общината.
В раздела за есе на тема "Моят роден град Лом" са наградени две момичета, които са възпитанички на местното Средно училище "Димитър Маринов". Първото място е за десетокласничката Рая Йорданова, а второто е за единайсетокласничката Кристалина Веселинова. 
Рая обича родното си място и го описва по най-красивия начин:
"Лом е малък, но красив град. Тук са ми приятелите и семейството ми... Най-хубавото място за мен е площадът, където се събират различни хора и можеш да видиш всеки...В Лом се намира едно от първите читалища в България... Тук се представят вълнуващи постановки... Знам, че искам да бъда полезна на хората и на себе си, а моя роден град Лом винаги ще го нося в сърцето си... Ще продължа да пиша, така си изразявам чувствата и мислите... Благодаря на г-жа Елеонора Йорданова, която ми преподава по български език и ме насърчи да участвам в този конкурс и на г-жа Аделина Димитрова, която ми вдъхна любов към историята".
Кристалина представя в есето родния си град Лом в реални краски, както с хубавите, така и с лошите му страни. 
"Реших да напиша истината как виждам Лом през моя поглед. За хубавите моменти и за реалността, и за минусите на града и как можем да ги поправим... Много рядко се прави нещо за архитектурата на града ни и има безработица. Хубавите неща- паркът ни, реката, изгревът и залезът, хората са дружелюбни, имаме читалище и театър... Лом не е само място, а чувство... Чрез писането си се изразявам и пиша истината, а не лъжи".
22.10.2024, 15:09 часа
98 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha