Скръбна вест! Внезапно почина виден спортист и деятел от Вършец /снимки/

Скръбна вест! Внезапно почина виден спортист и деятел от Вършец /снимки/ Почина Вътко Маринов – основател и основен организатор на състезанието по планинско бягане „Вършец ултра“. Той се е споминал внезапно на 19 октомври, на 56-годишна възраст.
Маринов основа състезанието „Вършец ултра“ през 2024-а година като част от „Вършец рън“ след успешното първо издание през 2023-а година.
Той бе един от най-видните граждани на планинския курортен център Вършец и работеше по много обществени каузи – най-важната от които бе да върне славата на града като място за почивка, отдих и спорт в един от най-красивите дялове на Стара планина.
Обществената му ангажираност и активност даваше стотици работни места в региона, а спортът бе също в радара на дейностите му.
В края на септември във Вършец официално бе представен атлетически клуб, а Вътко Маринов бе един от основателите му.
На пресконференцията преди „Вършец ултра“ в средата на юли Маринов говори пред президента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов и президента на Българска федерация лека атлетика и сподели, че мечтата му е Вършец да бъде домакин на голямо международно състезание по лека атлетика.
В последните месеци той редовно практикуваше бягане и именно след поредна тренировка колабирал в центъра на Вършец.
Същият ден Маринов работил и по организацията на „Вършец ултра“ и „Вършец рън“, състезания, които ще бъдат на 12-13 юли 2025-а.
Вътко Маринов оставя съпруга, син, дъщеря и четири внучета, както и стотици приятели и съмишленици. Неговите близки, приятели и много граждани на Вършец се простиха с него днес и го изпратиха в последния му земен път.
22.10.2024, 14:24 часа
3452 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha