Врачанската библиотека организира Дни на отворените врати

Врачанската библиотека организира Дни на отворените врати Врачанската библиотеката обявява Дни на отворените врати във времето от 29 октомври до 15 ноември 2024 г. Кампанията е посветена на 1 ноември – Ден на народните будители.
Програмата започва на 29 и 30 октомври, когато ще се проведе ателие „Глаголица”. В него ще се включат ученици от начален курс, за да изработят картички с народните будители. Участниците ще се запознаят с глаголическите букви и ще направят първи опити да пишат с тях.
В периода от 4 до 15 ноември електрическият библиобус на библиотеката ще пътува до началните училища с играта „Познай сенките”, посветена на 200 години от издаването на „Рибния буквар” от д-р Петър Берон. Мобилната библиотека ще посети всяко от училищата, направили резервация за библиобуса в секция „Запази библиобус” на сайта на библиотеката: www.libvratsa.org.
В периода от 4 до 8 ноември, учениците от V до ХII клас могат да се включат в интерактивната игра „Прочети будителите”. Библиотечните и информационни специалисти ще представят по интерактивен начин информация за врачанските будители, както и ще запознаят участниците с богатия фонд на библиотеката и специалната зала за тийнейджъри. Играта е с предварително записване на телефон: 0896207977.
На 8 ноември (петък) от 13:30 ч., в библиотеката ще гостува детската писателка и илюстратор Мая Бочева-Уики, която ще представи пред деца от I и II клас дигиталната книга „Колко е часът?”, изд. „Тат Криейтив”. Дигиталната книга е богата на анимации и интеракции и включва множество образователни игри. Участието става след предварителна заявка на телефон: 087954816.
На 14 ноември от 17:30 ч. в Читалнята на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца ще бъде представена новата книга на Мария Лалева „Пътища от огън”, изд. „Книгомания”. Сюжетът ни среща с главния герой, който бяга от войната в търсене на дом и мир. По пътищата му на изгнаник го очакват драматични обрати и срещи със странни противоречиви хора, които преобръщат съдбата му, предизвикват го да преосмисли себе си и собствените си представи за свои и чужди, за добро и зло, за вяра и религия, за Бога и дявола у човека, за саможертва и мисия, за любов и раздяла.
Местата за срещата са ограничени, затова заявете предварително присъствие на телефон: 0879548912.
В дните на отворените врати, всеки посетител ще получи и едногодишен читателски абонамент за всички отдели, услуги и ресурси на библиотеката.
Напомняме на потребителите, задържали книги повече от регламентирания срок, че имат възможност да ги върнат в рамките на кампанията, за да се възползват от подновяване на читателските си карти.
22.10.2024, 13:30 часа
184 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha