Безработни в Лом ще полагат общественополезен труд

Безработни в Лом ще полагат общественополезен труд Общинските съветници в Лом приеха програмата за полагане на общественополезен труд от безработни, които са на месечно социално подпомагане за периода 2024 – 2027 г. Решението бе взето на редовно заседание на Общинския съвет. Очаква се програмата да обхване средномесечно около 350 безработни, които да продължат да полагат обществено полезен труд в града и селата от общината. Традиционно те ще се включат в комунално-битовите дейности, озеленяването и залесяването, както и в опазването на околната среда и ремонтните дейности. 
Общинските съветници разгледаха и докладна записка във връзка с инвестиционно намерение за изграждане на централа за съхранение на електрическа енергия от 50 MW на територията на общината. Заседателите одобриха параметрите на проекта и дадоха зелена светлина за сключването на договор с инвеститора. 
До края на заседанието бяха разгледани още две докладни записки. В едната съветниците упълномощиха представители от общинската администрация за участие в извънредно общо събрание на съдружниците на ВиК-Монтана, които да гласуват при избор на нов контрольор на водоснабдителното дружество, до провеждането на конкурс за длъжността. В другата те  удължиха срока за подаване на заявления за участие в процедурата за избор на нови съдебни заседатели за Окръжния съд в Монтана.  
14.10.2024, 12:36 часа
449 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha