Общинският съвет в Лом удължи срока за избор на съдебни заседатели

Общинският съвет в Лом удължи срока за избор на съдебни заседатели Общинският съвет в Лом удължи процедурата за определяне на четирима съдебни заседатели за окръжния съд в Монтана, научи BulNews. 
Новият краен срок за подаване на документите е 31 октомври, съобщават от общинската управа. 
Изискването към кандидатите е да са дееспособни български граждани на възраст от 21 до 68 години. Да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията и да не страдат от психически заболявания.
 В обявата се казва още, че те не трябва да участват в ръководството на политически партии, коалиции или организации с политически цели, да не са съдебни заседатели в друг съд и да не са общински съветници от съдебния район, за който са избрани. Освен това кандидатите не трябва да работят в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в съдебните райони, за които са избрани, уточняват от Общинския съвет. 
10 на сто от лицата, които се включват в списъка на допуснатите кандидати, трябва да са с квалификация в областта на педагогиката, психологията и социалните дейности, се казва още в съобщението. 
Заявленията и приложените към тях документи могат да се подават всеки работен ден от 08.00 до 17.00 ч., в срок до 31 октомври 2024 г. в сградата на Община – Лом, деловодство на Общинския съвет, ул. Дунавска № 12. 
Документацията за кандидатстване е качена на сайта на Община Лом, в разделите "Обяви" и "Новини". 
20.10.2024, 11:38 часа
239 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha