Анелия Кирилова: Академия „Arcobaleno“ е лидер в грижата и образованието за децата на Враца

Анелия Кирилова: Академия „Arcobaleno“ е лидер в грижата и образованието за децата на Враца Иновативният езиков комплекс Академия „Arcobaleno“ във Враца обединява в себе си интернационални   традиции и иновации. Тъй като интересът към тази частна институция прогресивно расте, решихме да разговаряме с управителката Анелия Кирилова, която е и нейна основателка. Тя е с дългогодишен професионален опит в държавни и частни образователни институции у нас и зад граница – през последните няколко години работи като преподавател и съдебен преводач в Италия и Швейцария, а непосредствено  след завръщането си от чужбина приема поканата от Италианското посолство и в последствие е назначена на длъжност старши преподавател към сектор "Чуждоезиково обучение" в Национален учебен комплекс по култура – НУКК с лицей за изучаване на италиански език и култура в София, кв. Горна Баня.

Може ли да ни се представите?
Организатор съм на педагогически взаимодействия в електронна среда с деца и родители в САЩ, Германия, Великобритания, Швейцария, Италия, Франция, Испания, Португалия, Холандия, Люксембург в сътрудничество с международни фондации и Европейския езиков институт.
Имам висше педагогическо образование с магистърскa степен от Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", освен това съм и хабилитиран преподавател от Mинистерство на образованието в Рим, Италия. Декретът за придобитата от мен образователна степен е публикуван в официалния сайт на Италианското министерство на образованието и науките с осигурен свободен достъп до архивите на институцията. Имам и няколко следдипломни квалификации и специализации у нас и в чужбина:
  • Държавен университет за чужденци в Сиена, Италия – Италиански език и култура – № 245081, 4.12.2014,   Esame CILS di livello TRE – C1;
  • Department of information and In-service training of teachers, Sofia - University Kliment Ohridski:   II-ра професионално-квалификационна степен за учители;
  • Sofia University Kl. Ohridski, - следдипломна специализация към Факултет по науки за образованието и изкуствата, 2019 г.;
  • Тракийски Университет, Департамент за повишаване на квалификацията - Нови методи за преподаване на чужди езици: нива А1-А2, В1-В2, С1-С2
  • Професионална квалификация по  информационни системи и компютърни технологии, сектор Следдипломно обучение в „Технически университет“,София;
  • Сектор АТЕСО – Публична администрация, Дирекция по стратегическопланиране, SMART SITY и статистика – Corso di Formazione Generale di Salute e Sicurezza - община Генуа, Италия  –  prot.n.353350, 27.10.2015;
  • Европейски Информационен и Иновационен Център, ENTERPRISE EUROPE NETWORK - Business Support: SWOT – анализи, развиване на Бизнес-план, правна рамка, маркетинг и маркетингов план; приложна икономика;  конкурентна и социална политика; делова кореспонденция; икономическо и гражданско право.
Какво представлява Академия „Arcobaleno“?  
Академия „Arcobaleno“ представлява иновативен езиков комплекс с интегрирана учебна занималня. Заниманията в академията подпомагат, допълват и надграждат учебно-възпитателния процес в общообразователните училища.

Какви езици и предмети се изучават?
Предлагаме най-съвременни, интерактивни условия за обучение и осъществяваме разнообразни и ефективни извънкласни уроци и занимания, съобразени с Държавните образователни изисквания на МОН  по:
  1. английски език,
  2. италиански език, 
  3. математика, 
  4. български език и литература,
  5. шахмат,
  6. в учебните ни занимални работим с учениците по всички образователни направления, изучавани в училище, а разширеното обучение по английски език по Оксфордската система сме включили като безплатен бонус.
Атмосферата при нас е приятна и творческа, с подходяща образователна среда, съобразена с нивото на децата.
Предлагаме курсове  за всички нива по английски език по Oксфордската система с оригинални британски учебници и допълнителни сборници, помагала и материали - за деца от предучилищна възраст 4-7 год.; за учениците от начална училищна възраст – 1, 2, 3 и 4 клас; за прогимназиален и гимназиален етап  с включена сертификатна подготовка.
Работим с любезното съдействие на международни фондации и в партньорство с оторизираните изпитни центрове на British Council Bulgaria - Cambridge English exams при администрирането и провеждането на изпитите за сертификати в нашата Академия "Аcrobaleno", която е с много удобна локация в центъра на Враца – намираме се в сградата на Проектанската организация до площад Христо Ботев.
Всички модули на изпитните сесии за сертификати на Kембридж се провеждат в учебните интерактивни зали на академията във Враца за нашите възпитаници, които желаят да сертифицират знанията и уменията си по английски език - тестват се езиковите умения: четене, писане, слушане и говорене в четири изпитни части.
Освен това ежегодно организираме и провеждаме курсове за подготовка на седмокласниците за НВО по математика, български език и литература. Нашата стратегия и цел е да подпомогнем учениците за успешно справяне с изпитите след 7 клас като провокираме у тях желание и стремеж към по-високи резултати:
• Индивидуален подход към всеки ученик с цел отстраняване на евентуални пропуски от предходни години, преговор и затвърдяване на учебния материал от 5, 6 и 7 клас
• Курсът включва пробни тренировъчни тестове по изпитния формат за всеки модул на НВО
• Обучението се извършва в малки групи от 4-5 курсисти
• Курсовете се провеждат от висококвалифицирани преподаватели с опит.
Частната ни занималня за подготовка на учениците от началните училища по време на учебната година отваря врати на 16 септември като продължава заниманията си до края на месец май с работно време след обяд, от 13 до 17 ч. всеки ден от понеделник до петък - за Вашето удобство даваме възможност да се посещава и само в определени дни от седмицата, по Ваш избор!
Цената е промоционална - по 18 (осемнадесет) лв. на ден с включен безплатен бонус – разширено обучение по английски език по Оксфордската система с оригинални британски учебници на Оxford University Press, сборници, помагала и материали.
За новата учебна 2024/2025 година нашата ученическа занималня предлага системна подготовка по утвърдените учебни програми, следващи изискванията на Министерството на образованието и науката. Работим в малки групи по 3-4 деца за развитие и усъвършенстване на  детската инициативност, любознателност, самостоятелност и творчество.
В месечната такса на нашите ученически занимални през учебната година са включени:
  •  Обучение по утвърдения учебен план на МОН към съответния клас и домашните упражнения, преговор и подготовка по взетия учебен материал; писане и проверка на домашните задачи в малки групи, индивидуално внимание по отстраняването на пропуски в знанията,допълнителни упражнения и тестове от сборници, помагала - надграждайки знанията и уменията на учениците чрез допълнителни занимания по приложна наука, математика, лингвистика и изкуства.
  • разширено обучение по английски език и култура,
  • йога, автотренинг и релаксация,
  • шахмат,
  • научни експерименти и игри, които активно ангажират нашите възпитаници по време на занималнята,
  • творчески ателиета – Арт, Музика, Рисуване
  • всички необходими за целта – учебници, сборници, допълнителни помагала, интерактивни материали, пособия,
  • модерно оборудвани зали със съвременни и интерактивни пособия,
  • достъп до богата библиотека с множество енциклопедии, книги и комикси, на български и английски език;
  • непрекъснат контакт с родителите, обратна връзка по всеки въпрос.
Включени са като безплатен бонус и учебниците, допълнителните помагала и интерактивните материали за всички деца и ученици, които посещават учебните занимални в академията.
Освен това, като безплатен бонус за нашите възпитаници провеждаме допълнителни уроци и консултации извън обявения хорариум - по математика, по български и английски език след предварителна уговорка.
За обучението и възпитанието на Вашите деца в Академията са ангажирани висококвалифицирани преподаватели с богат педагогически опит у нас и в чужбина.
Детската усмивка е едно от най-ценните неща в света! При нас винаги е весело и интересно, защото усмивката е наш постоянен спътник.
Новост при нас е, че  от тази учебна година стартирахме детската академия – модул "Junior" за малчуганите! Тук се занимават и обучават малките любознайковци на 2, 3, 4 и 5 годишна възраст, които са готови да научат много нови неща за света около нас! Поради забързаното и натоварено ежедневие за удобство на родителите Детската ни академия модул "Junior" е с разширено работно време. В специализирания екип за обучение на децата в този модул участват професионалисти - педагози, психолог и логопед!
Промоционалната цена за един 60 минутен час е само 5 лв. Освен почасово заплащане - предлагаме  месечни, срочни и годишни абонаменти!
Работим  с предварителни заявки на посочения телефон: 0882881820.
В модул "Junior" сме подготвили индивидуална грижа и спокойна атмосфера за най-малките ни посетители.
При нас децата учат, играят и се забавляват в сигурна и уютна среда, подплатена с дидактически и т.нар. интелектуално-тренировъчни занимания и упражнения - научен подход, чрез който децата се забавляват, докато опознават и експериментират в света около себе си.
Програмата ни е подходяща за детето Ви на възраст - 2, 3, 4 и 5 години:
• при нас малките любознайковци ще подобрят своите социални умения, емоционална интелигентност и комуникация;
• ще развият фината си моторика, графичните си умения и ще изградят разнообразни заложби и способности за възрастта;
• ще учат и изграждат знания, умения и похвати под наблюдението на специалисти – логопеди и психолози;
• ще се забавляват, растат и развиват в благоприятна и позитивна среда с деца на същата възраст.
Създали сме мотивираща и творческа среда, която стимулира естествената любознателност на децата в ранна възраст. В периода от 2 – 5 год. се формира речта, когнитивната дейност, творческите способности, увереността и доверието към другите и към света.
Концепцията на занималнята е съобразена с държавните стандарти и указания на Министерството на образованието и науката; надградена с метода на Мария Монтесори, Project Based Learning-PBL, STEAM-обучения и други. Тези системи и методи на обучение благоприятстват цялостното развитие на децата, креативното и критично мислене, възпитавайки увереност и самочувствие при отстояване на собствените идеи.

Как Ви дойде идеята за създаването на частна институция, свързана с образоването на подрастващите?
Ние знаем, че всеки иска най-доброто за своето дете, а образованието е съществена предпоставка за успеха и щастието на всеки човек! Нашият девиз е: "Да превърнем децата ни в най-малките интелигентни граждани на света!" -  децата са най-голямото богатство, а тяхното добро образование е най-значимата и дългосрочна инвестиция в бъдещето.
И в тази връзка - неслучайно създадохме академията точно преди две години - в навечерието  на една от най-светлите дати за България - 1 ноември, Денят на народните будители и просветители. Благодарим на  всички деца и родители за съпричастността! Благодарим Ви за доверието! Всеки ден, всяка мисъл, всяка дейност носят белега на съзидание и отговорност за бъдещето на нашите деца! Благодарим Ви, че всички заедно сме част от голямата идея да градим един по-добър свят! Векове наред светлината на знанието озарява пътя ни напред и укрепва вярата ни. Няма по-голям заряд от извисяването на ценностите и идеалите, които съм сигурна, че всеки един от нас носи, защото ние сме наследници на прогресивни предци, за които духовното развитие и израстване е било основен приоритет.
Нека да изразим своята почит към създателите и пазителите на българската духовност, език и култура; да сведем глави пред първоучителите на Националното възраждане и освободителните борби, пред тези, които завещаха на бъдещите поколения стремеж към знание, будност и национално самочувствие. Да си пожелаем смели мечти и безкрайни хоризонти!

Какви са предимствата на Вашата Академия? 
Курсовете се провеждат в малки, компактни групи само по 3-4 ученика – прилагаме индивидуалния подход и се съобразяваме с персоналния напредък и потребности на всеки отделен ученик с внимателно подбрани онлайн ресурси и допълнителна адаптация към нуждите на всяко дете, предвид личното му ниво по английски език и персоналните му способности.
Можете да бъдете напълно спокойни и сигурни, че в нашите малки групи Вашето дете се движи в точното ниво и напредва с необходимото темпо. Системата на обучение и структурата на материала в курса не поставят ограничение пред преподавателите. Дългогодишният ни опит в преподаването на английски език показва, че във формираните групи всяко едно от децата има свой собствен, индивидуален стил на работа. Именно затова - групите, които сме сформирали не надвишават 3-4 ученика, което позволява на учителите да обърнат персонално внимание на всяко едно дете по време на уроците. Използваме внимателно подбрани онлайн ресурси с включена допълнителна адаптация към нуждите на всяко дете, предвид личното му ниво на английски език и индивидуалните му способности и интереси.
Наше основно правило е, че детето трябва да обича своите уроци по английски език и да ги посещава с удоволствие, за да може да постигне максимални резултати.
Задачата на нашите учители е да направят урока интересен и разнообразен, така че детето да се наслаждава на всяка минута от него, у децата се провокира изследователския им интерес. Учим и се забавляваме заедно - нашите учители са максимално близо до децата и до техните родители в процеса на обучение. Нашите занимания  улесняват усвояването на уменията за комуникация, правят урока по-забавен, засилват състезателния елемент и добавят още един фактор, заради който детето да очаква с нетърпение своя урок - срещата с приятелите. Всички тези моменти са от първостепенно значение в програмната система, предлагана от нас.
Наред с учебниците, нашите уроци са съпътствани от много игри и онлайн занимания. Ние работим с много чуждестранни партньори, чрез които осъществяваме онлайн проекти, така че децата да имат възможност да прилагат на практика своите знания, общувайки със свои връстници от САЩ, Германия, Великобритания, Швейцария, Италия, Испания, Португалия, Франция, Холандия, Люксембург.
Освен обучение по английски език, в Академия „Arcobaleno“ се предлага   задълбочено изучаване на италиански език и култура.
Поради спецификата и особеностите на граматическите структури на различните езици е препоръчително децата да започнат отрано запознаването с чуждите култури - и  колкото по-малки се срещнат със  съответните езици, толкова по-непринудено децата ще подхождат към  тях, защото те така или иначе ги възприемат ежедневно през разнообразни канали от заобикалящата ги среда. Методиката на преподаване се базира на комуникативно-ситуационния подход и използва най-съвременните методи и техники. Целта е да се развиват четирите основни езикови умения - четене, писане, слушане и говорене - с помощта на разнообразни текстови, аудио-визуални и мултимедийни материали, допълнени с постоянното упражняване на езика.
Освен в малки групи, предлагаме  индивидуални и полуиндивидуални планове за обучение. Ако искате да подарите на детето си истинско забавление наред с обучението по английски език, заповядайте при нас!

Какво ще посъветвате родителите? 
Скъпи родители, не се притеснявайте да поощрите детето си от най-ранна възраст  да направи първата крачка към изучаване на чужд език.
Връзката с родителите е много важна за нac - своевременно ще ви информираме за напредъка на вашите деца, за трудностите или пропуските, които имат. Заедно с вас ще сме постоянно до него и ще го напътстваме, насочваме, окуражаваме, така че да се чувства уверено и удовлетворено от наученото.
Атмосферата при нас е приятна и творческа, с подходяща образователна среда, съобразена с нивото на децата. Системата е специално разработена за нуждите на подрастващите - тя цели да стимулира въображението, да улесни запаметяването и да увеличи интереса към изучаването на чуждия език, включва групови или индивидуални уроци според потребностите, в зависимост от целта на изучаването. Програмното съдържание е съобразено изцяло с възрастта и езиковите нужди на учениците. Работи се в малки групи по 3-4 ученика като за всяка възрастова група се подбират подходящи учебни материали и помагала, които да отговарят на интересите и нуждите на децата. В основа на обучението стои говорният елемент и практическата насоченост. Предвидени са уроци, свързани с проекти, експерименти или събития, чрез които подрастващите се запознават с европейската и световната култура с цел да се мотивират за преодоляване на говорната бариера.
Ние сме екип от професионалисти с богат педагогически опит у нас и в чужбина -  при нас основен принцип на преподаване е индивидуалния подход, който създава най-благоприятните възможности за развитие на познавателни сили, активност, наклонности и таланти. Подкрепяме  и  активно съдействаме  на всяко дете и ученик по пътя на обучението, превръщайки го в едно незабравимо пътешествие в света на познанието.

Най-малкият ученик на каква възраст е, разкажете и за най-големия?
В  момента  вече  имаме деца на 2 и 3 годишна възраст, тъй като доста  родители на малчугани изявиха желание да участват в новия модул "Junior", който предлагаме от началото на тази учебна година, а най-голямата ни ученичка е на 20 години – студентка по архитектура в Милано, Италия.

Колко ученици общо се обучават при Вас?
Когато открихме академията, започнахме работа със седем деца – бройката  на нашите възпитаници прогресивно се увеличи във времето и вече надхвърля 70! Имаме ученици от предучилищна възраст в - ДГ Европейчета; ДГ Вълшебница; ДГ Единство, творчество, красота; ДГ Славейче. От начална училищна възраст в –  НУ Иванчо Младенов; НУ Софроний Врачански; НУ Иван Вазов. От прогимназиален и гимназиален  етап в ППМГ „Акад. Иван Ценов“, СУ „Козма Тричков“, СУ „Христо Ботев“, СУ „Васил Кънчов“ – Враца, ОУ „Христо Ботев“ – Мездра.

Как помагате на ученици, които по-трудно се справят с учебния материал?
Адаптираме учебното съдържание според възможностите - подбираме най-правилната форма, в която да  го поднесем, за да го представим по най-подходящия  начин,  надграждаме нови умения и формираме нови компетенции, включваме множество помощни дидактични материали. Някои ученици  се нуждаят от повече време, за да могат да възприемат, осмислят и запаметят поднесената информация. За тях е важно това, което чуват да бъде богато онагледено, за да го разберат по-бързо и по-добре. 
Проектно-базираното обучение не само е изключително ефективен начин за овладяване на нови знания, умения и компетентности, но се явява и като един много успешен механизъм за взаимодействие между учители, ученици и родители. Съставяме подходящи работни проекти, тъй като именно проектно-базираното обучение  се явява един от най-подходящите начини да  се усвои учебния материал на учениците. Общата цел, продуцирана от интересите на конкретното дете и пътя на нейното реализиране сплотява, формира позитивна атмосфера на комуникация и премахва съществуващи бариери, прокарвайки пътеки към ценности като доверие, толерантност, разбиране, съпричастност, уважение и взаимно разбирателство.  Включването на учениците в проектно-базирано обучение е една ефективна формула за успех. Идеята, че ученикът работи по свой проект, повишава мотивацията, увереността и чувството за значимост сред останалите.  Към темата за работа в часа ученикът може да изработи образователен постер, който да се ползва от всички. 
За всяко дете  ние имаме определени методи за мотивация и начини  да определим темпото на работа - като се радваме и поощряваме дори и най-малкото постижение.  Използваме разнообразни нагледни и ситуационни методи и похвати в екипната ни работа  по персонализирани програми за всеки  ученик  като осъществяваме  непрекъснато взаимодействие между родителите и специалистите.

Как протича общуването с родителите? 
Даването на ежедневна обратна връзка на родителите, след като детето завърши определена учебна задача -  е много важен момент, защото може да определи отношението му към дадения учебен предмет или към самото учене. Целта е да  създадем нагласа за израстване, която мотивира ученика да продължава да прави усилия и да се стреми към подобряване на уменията, а не да се фиксира единствено върху оценките. Когато детето не цени прогреса си, а се интересува само от резултатите на тестовете, може бързо да загуби мотивация, ако не получи очакваната оценка.
Основната цел на обратната ни връзка с родителите е: 
  • да се подхрани вярата на детето в способността му да се учи и да постига прогрес,
  • да се отбележат положителните неща в начина, по който е направило задачата, като същевременно се посочат нещата, които може още да подобри;
  • да помага на детето да разбере с кои конкретни неща се е справило чудесно и върху кои специфични неща има нужда да поработи.
Добрата обратна връзка помага на ученика да разбере какви стъпки са нужни, за да постигне напредък. 

С какво е оборудвана учебната база на академията?
Учебната ни база е с много удобна локация -  намира се в центъра на града, в сградата на Проектантската организация, до площад „Христо Ботев“.
Атмосферата при нас е приятна и творческа, с подходяща образователна среда, съобразена с нивото на децата. Още с влизането в Центъра за обучение посетителите са посрещнати от свежи цветове и усещане за уют. За атмосферата допринасят и залите за съвременно интерактивно обучение, които позволяват изучаване на езика по актуална система според изискванията по Европейската езикова рамка, съобразена със световните стандарти и дават шанса на учениците да общуват свободно с  връстниците  си от модерните европейски колежи.
Учебната база е снабдена с модерни пособия и материали, разполагаме с учебни интерактивни зали по: математика, физика и астрономия;  зала по лингвистика; логопедичен кабинет; арт-ателие;  кътове за отдих, автотренинг и релаксация.
Имаме много богата библиотека на български, английски  и италиански език,  художествена и научна литература,  енцикопедии, детска литература и др.
За най-малките възпитаници на Академията разполагаме с детски кътове, снабдени с разнообразни играчки и интерактивни дидактични материали, шахматни дъски, конструктори, строители, ролеви играчки и интерактивни средства, съобразени с възрастта, индивидуалните им потребности и интереси.

Работите ли през ваканцията? 
По време на голямата ваканция организираме лятна академия с учениците от началните училища и от подготвителните групи   в детските градини. Лятната ни Академия дава на учениците  незабравими ваканционни дни и ги ангажира в свободното от училище време по приятен, полезен и надграждащ начин. През  лятото акцентът попада върху инициативите, които стимулират езиковите умения, математическото и алгоритмичното мислене, талантите и креативността. Радостта и смехът, които изпълват ежедневно нашата академия са най-ценното възнаграждение от нашите малки любознайковци - малчуганите развихрят своето творческо майсторство и креативни способности за отлично представяне и получават многократно заслужени аплодисменти за проявената прецизност и творческо въображение.
Нашата лятна академия не е обикновена занималня. Това е формат, който превежда децата през едно напълно ново за тях преживяване, в което имат възможността да разкрият и развият умения и потенциали. Участниците в лятната ни академия разбират, че могат да научат и направят толкова много интересни неща, добиват увереност, използват в пълна сила своето въображение, създават приятелства, които остават и след края на формата. В иновативния ни летен формат  ежегодно се грижим учениците ни да се насладят в най-пълна степен на ваканцията си, като  им организираме богата програма, включваща всекидневни разходки и посещения на най-разнообразни културни мероприятия, театри, музеи, много интересни и забавни игри, различни весели предизвикателства.
Посещението ни през лятото в  Регионалния исторически музей във Враца предостави на нашите любознателни възпитаници от Академия "Acrobaleno" едно уникално и незабравимо изживяване. Бяхме впечатлени от експозицията – дизайн, подредба, светлина, музика, допир, интерактивност, модерно представяне и  т.н. Разгледахме с голям интерес зала Праистория, зала Античност – траки и римски епохи, зала Средновековие, зала Възраждане, Ботева зала, зала Нова история,  залите на Тракийските съкровища,  експозициите на художествената галерия Иван Фунев. Нашият роден град Враца - бил някога част от древни империи и царства - днес ненапразно се нарича: „град като Балкана – древен и млад”. Съчета­нието на многовековна история и модерна градска динамика го превръщат в привлека­телен туристически център. Находките от известното в цял свят Рогозенско съкровище и Могиланската могила, разкрита в самия център на Враца, свидетелстват за богатата култура и бита на тракийските племена, населявали райо­на.
Нашите любознателни и талантливи възпитаници ежегодно получават сертификати за завършена Лятна академия и много награди, отличия и грамоти. За изтеклото лято - 2024 бяха наградени с грамота от Регионалната библиотека Христо Ботев за активно участие и отлично представяне в многобройните  работилници и ателиета. От нашата академия бяха наградени със златни купи за отлични резултати, за проявеното старание и активно участие в интересни занимания по: Български език и литература; Английски език; Математика, логика и алгоритмично мислене; Символно кодиране, конструиране и програмиране; Природна и обществена среда; Лабораторни опити и експерименти; за участие в арт-ателиета и в художествено-творчески работилници.

Издавате ли  удостоверения  за съответните нива на английски език?
Да! Всички наши възпитаници - след успешно издържан тест -  получават сертификати за завършен курс на обучение със съответното ниво по английски език според общоевропейската референтна рамка за езиците в края на учебната 2024/25 година, както следва:
1) ДГ – Ниво Junior - J0
2) Подготвителни предучилищни групи – Ниво Junior - J1
3) 1, 2, 3 и 4 клас – съответно Ниво Junior - J2, Ниво Primary – P1, Ниво Primary - P2
4) 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 и 12 клас - Ниво S1, Ниво S2, Ниво S3, Ниво S4, Ниво S5
- Ниво Secondary – S1, съответно на ниво по Общоевропейската референтна рамка за езиците: A1 Elementary
- Ниво Secondary/Young Adult – S2/A1, съответно на ниво по Общоевропейската референтна рамка за езиците: A1+
- Ниво Secondary/Young Adult – S3/A2, съответно на ниво по Общоевропейската референтна рамка за езиците: A2
- Ниво Secondary/Young Adult – S4/A3, съответно на ниво по Общоевропейската референтна рамка за езиците: B1
- Ниво Secondary/Young Adult – S5/A4, съответно на ниво по Общоевропейската референтна рамка за езиците: B2
Извършваме целогодишно обучение на учениците по английски език с включена сертификатна подготовка - с конкретна работа по отделните компоненти на изпита, както и практически тренировъчни тестове по изпитния формат.
Провеждаме текущ контрол чрез тестове по международни стандарти. Крайната цел е достигане на сертификатните класове и успешно полагане на международно признатите изпити на Cambridge.
В сътрудничество сме с оторизираните изпитни центрове на British Council Bulgaria - Cambridge English exams при администрирането и провеждането на изпитите за сертификати на Cambridge в нашата Академия "Аcrobaleno". Всички модули на изпитните сесии се провеждат в учебните интерактивни зали на академията за нашите възпитаници, които желаят да сертифицират знанията и уменията си по английски език.
Работим по оригинални британски учебници с включени интерактивни материали и разнообразни допълнителни помагала с любезното съдействие на международни фондации и Европейския езиков институт!

Какво бихте казали в заключение?
Всеки по свой начин извървява пътя към успеха - голямата победа не е само за конкретния ученик, тя е обща за всички нас – учители, ученици и родители. Тук успехът се крие зад подадената ръка, зад предоставената възможност за участие, зад ефективното включване, провокирало радост и усещане за пълноценност. Работим  ежедневно и целенасочено  в тази посока и развиваме комплексно умствено-интелектуалните умения и способности на децата посредством разнообразни интерактивни методи и похвати,  дидактически занимания  и специални упражнения и можем да се похвалим, че постигаме  много добри и трайни резултати.
Предлагаме Ви най-съвременен модел на обучение и възпитание, чрез който искаме да Ви бъдем максимално полезни. Гарантираме Ви бързо адаптиране на детето Ви към средата в Академията, самостоятелност, задълбочени знания, социални умения, култура и стил на поведение.
Благодарим на  всички деца и родители   за съпричастността! Благодарим Ви за доверието! Всеки ден, всяка мисъл, всяка дейност носят белега на съзидание и отговорност за бъдещето на нашите деца!
Благодарим Ви, че всички заедно сме част от голямата идея да градим един по-добър свят!
Да си пожелаем смели мечти и безкрайни хоризонти!
Заповядайте при нас - очакваме Ви!
Намираме се в центъра на Враца до площад Христо Ботев  в сградата на Проектантската организация.
За подробна информация и записвания можете да се обадите на телефона ни за контакти 0882881820 и да разгледате фейсбук страницата ни!
21.10.2024, 08:50 часа
1042 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha