Благодарение на Николай Николов: Областната администрация във Враца отново има работеща рампа /снимки/

Благодарение на Николай Николов: Областната администрация във Враца отново има работеща рампа /снимки/ Областната администрация във Враца отново разполага с рампа с работещ електрически механизъм, предназначен за хора с увреждания. Инициативата за пускането е изцяло на областния управител Николай Николов, който за кратко време осигури монтажа на платформата. Така подходът към архитектурната среда дава равен достъп до административните услуги и до организираните събития в шестетажната сграда.
До този момент, жителите на областта със специфични двигателни проблеми, които желаеха да заявят административни услуги, бяха затруднени, поради неработещата помощна рампа. 
Областният управител Николай Николов припомни, че назад във времето е имало неуспешни опити да бъде осигурен подобен механизъм, но пълноценното функциониране на рампата е било невъзможно поради наличието на елементи, застрашаващи здравето на хората.
Освен електронните административни услуги, предоставяни от Областна администрация - Враца чрез централизирана система на официалния сайт, гражданите могат да подават на място документи във връзка с имоти, държавна собственост, както и да получат информация по въпроси, касаещи транспортна свързаност, здравеопазване, младежки дейности и образование, култура, околна среда и наука.
"Общодостъпната среда в административната сграда е задължително условие за ефективност и прозрачност, признак е на уважение към обществото във всяка развита държава. 
Длъжни сме на обществото и винаги съм държал на прецизността, с желание да бъда полезен в работата си. 
Всеки ден, независимо по какви причини, особено в приемния ми ден, при мен идват хора от различни възрасти, имащи нужда от подкрепа при разрешаването на различни въпроси. Много често до квалифицираните експерти в държавната администрация нямаше достъп и няколкото стъпала силно затрудняваха хората с двигателни проблеми. 
По тази причина, по моя инициатива възстановихме възможността за равен достъп на хора с увреждания до сградата на Областна администрация. 
На мястото на вече демонтираната неработеща от години рампа, има нов и модерно функциониращ електрически механизъм. 
Доброто взаимодействие и сътрудничеството между местната и изпълнителната власт прави по-успешна работата в полза на жителите на област Враца. 
Това е най-правилният начин да върнем доверието на обществото в държавата като ефективен партньор при разрешаването на казуси от всички аспекти на икономическия и обществен живот", написа областният управител на Враца Николай Николов в профила си във фейсбук.
08.08.2024, 14:51 часа
5524 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha