Кметът на Мизия Валя Берчева зарадва първолаците с книжки с приказки

Кметът на Мизия Валя Берчева зарадва първолаците с книжки с приказки В община Мизия бе открита тържествено новата учебна година, а стотици ученици прекрачиха прага на класните стаи в училищата.
Кметът Валя Берчева поздрави всички ученици, учители и родители със старта на новата учебна година в ОУ "Цанко Церковски" в Мизия.
"Първият учебен ден на всяка година е много емоционален и важен момент за всеки един от нас, но истински вълнуващ той е за нашите първокласници, които днес правят своята първа стъпка в света на големите.
Скъпи първокласници, поздравявам ви с добре дошли във вашия нов дом на науката и знанието. Дом, който ще отвори пред вас вратите на нови светове и ще ви срещне с добри приятели.
Виждам в очите ви притеснение и трепет, но повярвайте ми - предстои ви едно вълнуващо пътешествие.
Затова прекрачете уверено прага на училището днес и вървете смело напред, а вашите учители ще ви водят и напътстват.
Обръщам се и към по-големите ученици с добре дошли! Поставяйте си цели и мечтайте, уважавайте и слушайте учителите си, защото те са хората, които ви подготвят да бъдете добре образовани, достойни и мотивирани млади хора. Личности, които могат, знаят и успяват в живота.
Уважаеми учители, благодаря ви за вашата самоотверженост и вяра в младите поколения. Пожелавам ви да бъдете здрави и амбицирани, и през новата учебна година да се гордеете с успехите на децата на Мизия.
Искам да се обърна и към родителите - бъдете търпеливи и вярвайте в своите деца.
Честит първи учебен ден и нова учебна година!" .
По традиция г-жа Берчева подари на първокласниците книги с български народни приказки, с пожелание да са здрави и любознателни.
16.09.2024, 16:42 часа
429 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha