"Лудогорец" и "Ботев" /Пловдив/ стартират участието си в Европа

"Лудогорец" и "Ботев" /Пловдив/ стартират участието си в Европа През тази седмица официално стартира участието на България в европейските клубни турнири по футбол. Първенецът на страната Лудогорец ще има своето първо предизвикателство в квалификациите на Шампионската лига, докато Ботев Пловдив има сериозен тест срещу силен съперник в Лига Европа.

Лудогорец е твърд фаворит срещу грузинския Динамо (Батуми)
Новият стар шампион на България Лудогорец няма право на грешка срещу грузинския Динамо Батуми. В сряда “орлите” приемат съперника си на своя “Хювефарма Арена”, а реваншът ще бъде изигран седем дни по-късно на грузинска земя.
Ръководството на Лудогорец взе решение да продължи да залага на опитния специалист Георги Дерменджиев, който помогна на тима да спечели 13-а поредна титла на България през миналия сезон - 69-годишният наставник вече е водил “орлите” в Шампионската лига, а феновете му имат пълно доверие. 
На трансферния фронт Лудогорец се раздели с Клод Гонсалвеш и Мунир Шуриар, но за сметка на това бяха привлечени шведския централен бранител Едвин Куртулуш, полузащитника Дерой Дуарте и вратаря Хендрик Бонман. 
Динамо Батуми е двукратен шампион на Грузия, като в момента треньор на тима е украинският специалист Андрий Демченко. 47-годишният специалист не е голямо име във футбола, но като играч има мачове за ЦСКА Москва и младежкия национален отбор на Русия. В селекцията на грузинския шампион играят петима футболисти от Бразилия, както и такива от Сърбия, Сенегал, Албания, Гана и Украйна. Съдейки по представянето на Грузия на Евро 2024, то този тим със сигурност не е за подценяване.
Водещият роден букмейкърски сайт, чието рекламно лице е футболист № 1 на България за всички времена Христо Стоичков, дава сериозно предимство на Лудогорец в първата среща с Динамо.

Ботев ще трябва да даде всичко от себе си срещу гранда Марибор
Носителят на Купата на България Ботев Пловдив изтегли тежък жребий за първия квалификационен кръг на Лига Европа. “Канарчетата” ще трябва да се изправят срещу словенския гранд Марибор, който може да се похвали с 16 спечелени титли в страната си. 
Най-добрата новина за Ботев е, че пловдивският тим успя да задържи своя старши-треньор Душан Керкез и сега именно с босненския специалист са свързани надеждите на феновете за евентуална елиминация на Марибор.
На трансферния фронт Ботев продаде вратаря си Хидайет Ханкич, но за сметка на това привлече куп нови играчи. Сред тях са юношата на Интер Никола Илиев, както и футболисти като Антони Юджа, Андрей Йорданов, Ханс Кристиян Бернат и Ален Корошеч.
Любопитен факт е, че треньор на Марибор в момента е бившият наставник на Лудогорец Анте Шимунджа, който през 2022 г. изведе разградчани до шампионската титла в Първа лига.
Сайтът, който е основен спонсор и на Ботев Пловдив, дава отчетливо предимство на Марибор в срещата с “канарчетата”. Дори и на българска земя, словенците са фаворити за спечелване на мача. Това обаче са единствено прогнози, а както всеки друг мач, този също започва от 0:0. 

Заключение
Лудогорец е фаворит за позитивна развръзка срещу Динамо Батуми, въпреки възхода на грузинския футбол в последно време. Същевременно Ботев Пловдив ще трябва да даде най-доброто от себе си, за да се справи с Марибор. “Канарчетата” със сигурност ще имат нужда и от горещата подкрепа на публиката, особено в първия мач на “Колежа”.
08.07.2024, 13:57 часа
2885 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha