България срещу Люксембург и Северна Ирландия - очаквания и прогнози

България срещу Люксембург и Северна Ирландия - очаквания и прогнози Октомврийските мачове на футболните национали обещават нови емоции, а мнозина са се настроили за две победи срещу Люксембург и Северна Ирландия, лесни или трудни. Разбира се, надяваме се, че това ще се случи и България ще се бетонира на първото място в своята група от турнира Лига на нациите. При ремито с Беларус се видя, че “лъвовете” надиграват съперника, което дава допълнителни надежди. Но все пак, нека видим какви са очакванията и прогнозите за двубоите в средата на октомври, които до голяма степен ще покажат дали възходящата тенденция на отбора, воден от Илиан Илиев, ще успее да се задържи.

България срещу Люксембург

Срещата ще се състои на 12 октомври от 19:00 ч. на стадион “Христо Ботев” в Пловдив, а част от приходите ще отидат в подкрепа на благородна кауза - изграждане на паметник на легендата на “канарчетата” Динко Дерменджиев - Чико. Атмосферата със сигурност ще е приповдигната и на трибуните, и на малкия екран, както и в платформите за футболни залози. Просто е време за нов триумф, нали? Статистиката показва, че срещу този съперник “лъвовете” имат 13 победи и 2 равенства. Коефициентите също дават предимство на България, още повече че сме домакини.
В Лига на нациите до момента Люксембург записа две загуби, затова няма как момчетата да не искат да стигнат до добър резултат в Града под тепетата. През миналата година тимът надделя над Лихтенщайн и Босна и Херцеговина, но това няма да има никакво значение в Пловдив, където ще ги очаква доста предизвикателна атмосфера. Вероятно Илиан Илиев ще заложи на същия състав, както при победата над Северна Ирландия, най-малкото защото повика същите играещи в чужбина състезатели като от прозореца през септември.

Коравият текст в Северна Ирландия

Три дни по-късно, на 15 октомври, “лъвовете” гостуват на Северна Ирландия, които определено ще искат да се реваншират за загубата в Пловдив пред родна публика. Те не крият, че целта им остава първото място в групата. Коравият тим на Северна Ирландия, които участваха все пак на Евро 2016, вдигна градусите с поредица оплаквания от лошия терен в Пловдив. Дали прилича на разкопана нива или на аматьорски терен, няма значение - важното е, че това беше първият ни домакински успех от 2 години насам, след като Александър Колев открадната топката от защитата и асистира на Кирил Десподов.
Гостуването на Националния стадион в Уиндзор Парк ще е различно. Засега от групата отпадна вратарят Конър Хазард, който се подложи на операция на глезена - това определено не е приятно за мениджъра Мартин О`Нийл. Той заяви, че мачът с българите е бил много физически, изпълнен с единоборства по целия терен, а следващият също ще е такъв, защото домакините естествено ще тръгнат да натискат, но българите вече показаха, че умеят да се защитават добре и да играят на контраатака. А и футболисти като Пади Макнеър, Даниел Балард и  Али Маккан вече се заканиха, че у дома няма да допускат детински грешки в отбрана, ще натискат повече съперника и ще се опитат да доминират играта през цялото време.

Възход на трикольорите

Дотук България в Лигата на нациите записа победа и равенство - достатъчно, за да се качи стъпка нагоре в световната ранглиста на ФИФА. “Лъвовете” вече са  под №81. По-високо място от нас заема Северна Ирландия - №73, а по-надолу са Люксембург с №87 и Беларус - №97. Привидно изглежда, че силите са изравнени. Да, всеки от четирите отбора ще се опита да продължи към следващия етап на Лигата на нациите. България има големи шансове да стори това, стига да проведе разумна и плодотворна октомврийска кампания, прибирайки максимума от 6 точки. Ако това постоянство е налице, можем не само да гледаме още интересни мачове и да очакваме по-голяма подкрепа по трибуните, но и да мечтаем по-смело като фенове на любимата игра.
 
01.10.2024, 09:45 часа
2814 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha