Кървава злополука! Млад мъж се осакати по време на работа в „МД Електроник“ във Враца

Кървава злополука! Млад мъж се осакати по време на работа в „МД Електроник“ във Враца Млад мъж пострада по време на работа в завод във Враца, научи само агенция BulNews.
Трудовата злополука е станала вчера в „МД Електроник“. 
Хората в завода са на смени и наскоро няколко човека започнали работа там. По неофициална информация, един от новите работници е 19-годишен от село Малорад. Вчера момчето отишло за втора смяна и било сложено да работи на машина за лисоване. Според запознати, в момента младежът все още се води на обучение и с него задължително трябва да има по-стар работник, който да му показва процеса на работа. Вчера обаче той бил оставен без надзор. Докато лисовал на машината, тя изведнъж забила и спряла да работи. Младежът бръкнал в нея, за да я оправи, но в същото време тя проработила и захапала един от пръстите на дясната му ръка.
Веднага след ужасяващия инцидент в завода пристигнали униформени и линейка. Медици са прегледали младежа още на работното му място и го транспортирали към Спешния център. По информация на медията ни, за щастие, не се е наложила ампутация на пръста. Той е зашит от лекари във врачанската болница и младежът е освободен за домашно лечение.
Екип от Инспекцията по труда е извършил проверка в завода по-рано днес, а машината е запечатана, тъй като тепърва ще се изясняват причините, довели до трудовата злополука, както и защо младежът е бил оставен сам, а с него не е бил обучаващ.
Запознати твърдят, че напоследък в завода има много работа и тъй като служителите там трудно смогват, се налага започналите по-скоро често да се учат в движение. 
Тази практика обаче поставя здравословното състояние на хората в риск и спешно ръководството на завода трябва да затегне контрола в него. В противен случай е възможно следващият инцидент да бъде с много по-сериозни последствия.
01.10.2024, 13:48 часа
6760 1
Коментари

*****

01.10.2024, 15:54 часа
Ми така е, като е слезнал от каруцата и отишъл да работи с високотехнологична техника.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha