Виртуални или електронни спортове - кой е по-добрият избор?

Виртуални или електронни спортове - кой е по-добрият избор? Встрани от популярни хазартни забавления като спортни срещи и слотове, т.нар. виртуални и електронни спортове добиват все по-голяма популярност сред играещите. Факт е обаче, че не всички правят разлика между тях, а някои дори ги считат за едно и също нещо. Което далеч не е правилно в случая.
И докато виртуални и електронни спортове могат да бъдат открити в сайта на компанията с рекламно лице Христо Стоичков, струва си да се обърне внимание на тях и поясни какво представляват и какво се различават.

Виртуални спортове - един нов начин за забавление
Виртуалните спортове са сравнително нова сфера на интерактивно забавление. Това, което ги различава от всичко останало, е че тук играчите могат да направят своите предвиждания върху събития, които всъщност не съществуват наистина. 
Например - върху отбори и състезатели, които са виртуално създадени от софтуера, в някои случаи - наподобяващи реални такива.
Една от големите особености е, че за разлика от истински футболен мач, при виртуалните спортове една среща продължава само няколко минути. Това от своя страна дава възможност на потребителя да не губи твърде много време, за да види дали предвиждането му ще се окаже правилно.
Освен футбол, при виртуалните спортове могат да се открият още тенис, баскетбол, бейзбол, конни надбягвания и др. популярни дисциплини.

А какво представляват електронните спортове?
За разлика от виртуалните спортове, електронните, често наричани eSports, изправят едни срещу други истински играчи. Това са истинските състезатели, като целта е да премерят сили и определят най-добрите.
Обяснено най-просто, представете си два отбора, които се изправят един срещу друг в популярната игра CS:GO. Печели по-добрият, а потребителите могат да поставят своите предвиждания кой ще спечели.
Сайтът, чието лого виждаме върху фланелките на футболния гранд ЦСКА, разполага и с богата eSports секция, която всеки може да разгледа.
Освен вече споменатата CS:GO, там са налични вълнуващи изживявания със заглавия като League of Legends, Overwatch, Dota 2, FIFA, Valorant и други.

И така - каква е основната разлика между виртуални и електронни спортове?
Отново - макар и да звучат като нещо едва ли не еднакво, виртуалните и електронните спортове всъщност са съвсем различни.
При виртуалните става дума за несъществуващи реално събития, генерирани от софтуер. Съответно там и шансът играе съществено по-голяма роля.
При eSports е различно, защото играчите са реални личности, а крайният резултат зависи от техните умения и моментна форма.

В заключение - кое е по-доброто от двете?
Виртуалните спортове са забавление, при което късметът играе основна роля, защото целият развой е генериран от софтуер. 
Докато при електронните има реална игра, което води към извода, че направените предвиждания лежат на някаква логика, което ги прави съвсем различно изживяване.
Сайтът, който си партнира с Христо Стоичков, напомня на всички, че хазартните игри са най-вече средство за забавление и не бива да се приемат като начин за забогатяване.
23.08.2024, 15:45 часа
2674 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha