Община Враца с призив към хората: Затворете прозорците и не излизайте /снимки/

Община Враца с призив към хората: Затворете прозорците и не излизайте /снимки/ Община Враца се обърна към гражданите с извънреден апел заради големия пожар, който бушува в сметището край града. От екипа на кмета Калин Каменов призовават хората да затворят прозорците на жилищата и офисите си и по възможност да не излизат. 
Взети са мерки и за здраветона децата в училищата и детските градини. 
Както първо агенция BulNews съобщи, в ранни зори днес пламна старото депо за отпадъци край село Косталево. Гъст дим с остра задушлива миризма се стеля над града. 

Извънредно! Пак гори сметището край Враца, целият град тъне в дим и смрад /снимки+видео/

"Във връзка с възникналия пожар в Регионалното депо и силната миризма в града, породена от бушуващия пожар и силните пориви на вятъра: 
- Уведомени са всички детски ясли, градини, учебни и здравни заведения в града да предприемат мерки за ограничаване разпространението на неприятната миризма в помещенията, както и да ограничат излизането на деца и ученици в дворовете.
- Апелираме гражданите да затварят прозорците в жилищата си, докато бъде потушен пожарът", пишат от общината.
Преди минути във Враца започна да вали слаб дъжд. Хората се надяват, че това ще помогне на огнеборците с борбата срещу стихията и пожарът ще бъде потушен по-бързо. 
11.10.2024, 10:42 часа
4199 2
Коментари

Бако

11.10.2024, 20:23 часа
6
5
Личи си, че идат Немски дни във Враца. Направиха ни като в Аушвиц.

Nane

11.10.2024, 14:51 часа
Е ясно е - така се прикриват далавери - за количества, видове отпадъци.... тия па видеа от михайловградската управа и те така!!!! А чактаджиите - цъкат и чакат....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha