Монтана стартира още пет проекта по инвестиционната програма на общините

Монтана стартира още пет проекта по инвестиционната програма на общините Кметът на Монтана Златко Живков и министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова подписаха тази седмица споразумения за финансиране на пет проекта по инвестиционната програма на общините. 
„Досега община Монтана е изпълнила два проекта, стартират пет и имаме  готовност за още един“, заяви Живков. Общата им стойност е над 50 милиона лева, което е  допустимото финансиране по програмата. Това е най-голямата държавна инвестиция за  последните 20 години тук“, уточни кметът на Монтана. Националната програма е с бюджет от 8 милиарда лева и по нея са заявили участие 256 общини. Срокът за изпълнение на проектите е три години.
Изпълнените проекти са основните ремонти на два пътя - между селата  Славотин и Клисурица и между  селата Белотинци и Одоровци. 
С подписването на споразуменията тази седмица ще стартира реконструкцията на уличната мрежа в три от  кварталите на Монтана – „Плиска“, „Мала Кутловица“ и „Кошарник“, ще бъде подменен магистрален водопровод, преминаващ под трите парка „Огоста“, „Калето“ и Слънчевата градина и ще бъде направен основен ремонт на пътя, който свързва републиканската пътна мрежа със селата Николово и Долно Белотинци.  
В кв. „Плиска“ ще бъде подменен  водопровод  и преасфалтирани  улиците „Сливница“, „Подп. Богдан Илиев, „Иларион Драгостинов“, „Чавдар войвода“, „Хайдут Велко“ и „Баба Тонка“. Стойността на инвестицията е близо 2 милион лева.
В кв. „Мала Кутловица“ ще бъде направен основен ремонт на улиците „Андрей Попов“, „Васил Петлешков“, „Болярска“, „Младен Томов“, „Иван Козарев“, „Кочо Честименски “, „Христо Ясенов“, „Елтепе “, „ Макгахан “ „Лъката “ и „Червен бряг “. Инвестицията е в размер на 3,2 милиона  лева.
В парковете „Огоста“, „Калето“ и Слънчевата градина ще бъде направена рехабилитация на магистрален водопровод. Инвестицията е 1,01 милион лева. 
В кв. Кошарник ще бъдат направена рехабилитация и реконструкция на улиците „Оборище“, „Мальовица“, „Нов живот“, „Захари Янчев“ и „Одрин“. Инвестицията е в размер на 3,17 милиона лева.
Основният ремонт на пътя между селата Николово и Долно Белотинци е на стойност 6,8 милиона лева.
11.10.2024, 16:39 часа
602 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha