РИОСВ: Няма замърсяване на въздуха след големия пожар в сметището край Враца

РИОСВ: Няма замърсяване на въздуха след големия пожар в сметището край Враца Не са регистрирани пикови концентрации на замърсители на въздуха след възникналия днес пожар на Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Враца и Мездра, сочат резултатите от замерванията, постъпили в Регионалната инспекция по околната среда и водите – Враца.
Качеството на атмосферния въздух в града се следи непрекъснато от автоматична измервателна станция „ЖП Гара“ на Регионална лаборатория – Враца към Изпълнителната агенция по околна среда. Следят се показателите: серен диоксид, въглероден оксид, фини прахови частици ФПЧ10, азотни оксиди (азотен оксид и азотен диоксид) и озон. 
Средночасовите стойности на измерените показатели не показват превишения, съгласно Наредбата за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.
От Регионална лаборатория – Враца е извършено измерване на качеството на атмосферния въздух с мобилен газ анализатор. 
Анализът на резултатите показва нива на въглероден диоксид, въглероден оксид, диазотен оксид и серен диоксид, които не надвишават пикови концентрации на замърсители на въздуха. Всички останали измерени стойности на съединения са под границата на откриване. 
Пожарът вече е потушен, а районът ще остане под наблюдение от екипи на Пожарна безопасност, Общинска администрация и Регионалното депо. Продължава запръстяването и оросяването с вода на целия участък, при необходимост и в утрешния ден.
11.10.2024, 15:36 часа
651 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha