Общините Монтана и Каракал – Румъния правят съвместен европроект

Общините Монтана и Каракал – Румъния правят съвместен европроект Община Монтана и община Каракал в Румъния кандидатстват с общ проект по програмата за трансгранично сътрудничество, съобщи кметът Златко Живков. Той се завърна от  тридневно посещение в румънския град по покана на кмета Йон Долдуреа.  Проектът на двата партньорски града е на стойност близо 3 милиона евро. В Монтана средствата ще бъдат инвестирани в благоустройство на централната алея по бул. „Трети март“ в частта от ул. „Граф Игнатиев „ до І-во основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.
В рамките на визитата в Румъния е проведена тристранна среща за сътрудничество между кметовете на градовете  Каракал, Монтана и полския град Бялогард, с кмет Емилия Бури. В разговорите са обсъдени бъдещи проекти, както и възможността да бъде включен като партньор и град Пирот от Сърбия. Такава възможност има по програма „Еразъм+“, с която се насърчават участия в спортни дейности, физическа активност и доброволчество.
При посещението си в Румъния Живков бе придружен от Тихомир Антонов заместник кмет в община Монтана и Рени Янева главен експерт „Евроинтеграция“.
 
11.10.2024, 17:03 часа
645 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha