Областният управител на Враца Николай Николов пусна снимки от борбата с пожара на сметището

Областният управител на Враца Николай Николов пусна снимки от борбата с пожара на сметището Сигналът за пожара е подаден в 7.00 ч. тази сутрин, като веднага на място са пристигнали екипи на РД “Пожарна безопасност и защита на населението” с 3 пожарни автомобила, патрулни коли и измервателна станция за мониторинг на качеството на въздуха.
Предвид спецификата на клетката на депото и обсега на засегнатия участък, е създадена организация с тежкотоварна техника на строителни фирми, с помощта на която се извършва запръстяване. Вследствие на създадената добра организация и бързата реакция на институциите, до 16.00 ч. пожарът е потушен. На място остават дежурни екипи на дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” с цел превенция при възобновяване на огън в тлеещи огнища.
    На място заедно с областния управител Николай Николов бяха и кметът на Община Враца Калин Каменов, директорът на РИОСВ - Враца инж. Николай Йорданов и управителят на депото Мирослав Комитски.
Областният управител Николай Николов е уведомил за създадената организация по овладяване на пожара Съвета за сигурност към МС. 
“Няма данни за замърсяване на въздуха, както и пикови концентрации на вредни вещества”, допълни още той.
По данни на РИОСВ - Враца от автоматичната измервателна станция “ЖП гара“ на Регионалната лаборатория - Враца, средночасовите стойности на измерените показатели не показват превишения съгласно нормите за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух. 
 
11.10.2024, 16:53 часа
1365 2
Коментари

11.10.2024, 18:50 часа
С техниките на статистиката излиза че в денонощието, независимо от непоносимата токсична смрад в определени часове, като цяло всичко е супер-"няма повишение...." и политическите борци на стихии са се справили отлично!Най-вече те са се раздали.За нас!

11.10.2024, 18:42 часа
"средно-часовите данни" са много актуална информация. Човек може да не диша около 2мин. - 5 за по-надарените. Статистиката доказва че след 6мин. без въздух започват мозъчни увреждания. А ако не дишаш само въздух?!?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha