Извънредно! Пак гори сметището край Враца, целият град тъне в дим и смрад /снимки+видео/

Извънредно! Пак гори сметището край Враца, целият град тъне в дим и смрад /снимки+видео/ Сметището край Враца гори отново, видя преди всички репортер на агенция BulNews.
Пожарът в старото депо за отпадъци до Косталево е избухнал около 6.30 часа, а огромният дим се вижда чак от международния път Е-79 между Мездра и Враца. 
Пламъците се разнасят бързо, а вече из целия областен център се носи задушлива миризма. Жителите на Враца съобщават, че усещат смрадта във въздуха дори в домовете си и ги е страх да тръгнат за работа. Небето над града е потъмняло, сякаш е паднала гъста мъгла, а мирисът, разнасящ се във въздуха, е непоносим. Вървящите по улиците хора се задушават от смрадта, която излиза от запалените боклуци, затова ви съветваме да не излизате навън и да не отваряте прозорците си вкъщи, докато пламъците не бъдат изгасени напълно.
Припомняме, че само преди 2 месеца сметището край Враца пламна за първи път. Управител на депото за отпадъци е дългогодишният кадър на ГЕРБ и бивш зам.-областен управител Мирослав Комитски от Криводол.

Затваряйте прозорците! Голям пожар край Враца трови въздуха, 5 пожарни се борят със стихията /снимки/

Причините, довели до пожара тогава, бяха екстремно високите температури.
В момента на мястото има два екипа огнеборци, които се борят да изгасят разрастващия се пожар. Служители на общинското предприятие „БКС“ помагат на пожарникарите, като с няколко водоноски карат вода.
От общината във Враца съобщиха, че пожарът е локализиран. 
Осигурена е техника, която да засипва с пръст тлеещите участъци, както и постоянно захранване на пожарните. Силните пориви на вятъра обаче затрудняват работата на екипите.
След като ситуацията бъде овладяна, а пламъците загасени, ще бъде извършен оглед, за да стане ясно какви са причините, довели до тях.

Видео може да видите ТУК.
11.10.2024, 08:31 часа
6895 2
Коментари

Бако

11.10.2024, 11:09 часа
22
6
Мишико, айде момчето. Една бърза оставка и да си ходиш при Баце Пепи на Криводол.

фишмиш- мишмаш

11.10.2024, 09:48 часа
Ша гори,гори па ша огасне.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha