Николай Николов и Ангел Престойски обсъдиха на среща проблемът с водата във Врачанско /снимки/

Николай Николов и Ангел Престойски обсъдиха на среща проблемът с водата във Врачанско /снимки/ Областният управител на Враца Николай Николов и Ангел Престойски обсъдиха проблемът с водата в региона, научи BulNews. За провелата се среща съобщи губернаторът в личния си профил във фейсбук.
Ето какво написа той:

"Проблемът с водните ресурси е всеобхватен и налага търсене на работещи решения, за реализация в краткосрочен и дългосрочен план. Това споделих по време на инициираната от мен работна среща с кметове на общини и малки населени места от областта, съвместно с управителя на „ВиК“ – Враца Ангел Престойски и експерти.
Считам, че е необходимо, по предложение на кметовете, да бъде изготвен списък от проекти, кореспондиращи с инвестиционните програми на общините. Проектите, касаещи изграждане или рехабилитация на водопроводната мрежа ще бъдат заложени за изпълнение, а с приоритет ще се инвестира в населените места, в които има проблем с водоподаването.
Решенията се коренят в реализацията на съвместни цели, но такива, които да не оказват влияние върху доставката на услугата по подаване на питейна вода.
Апелирам кметовете да приоритизират изпълнението на ВиК проектите. Необходимо е те бъдат съгласувани с ВиК оператора, за да може тези проекти съвместно да се изграждат, експлоатират и надграждат.
По този начин ще се гарантира и предвидимост в рехабилитацията на водопроводната инфраструктура.
Необходими са качествени инвестиции във водопреносната мрежа, за да се пести воден ресурс. Затова се ангажирам да бъдат изготвени и предложени инвестиции в дългосрочен план. С активното сътрудничество с местната власт, ще бъдат идентифицирани нужните за финансиране със средства от Държавния бюджет приоритетни проекти.
За кметовете, всяко населено място е важно. Като председател на Асоциацията по ВиК и областен управител съм убеден, че ще постигнем съгласие чрез конструктивен диалог, за създаването на стратегическа план - програма за изпълнение на проекти във ВиК инфраструктурата.
Най-важно е обектите от водопреносната мрежа да бъдат добре проектирани, за да бъдат след това правилно експлоатирани и полезни на жителите на област Враца."
20.09.2024, 10:45 часа
1249 1
Коментари

Калимера смотаняци

20.09.2024, 12:39 часа
14
13
малко като клоуни са излезли
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha