Благодарение на Николай Николов: Улесненият достъп до архива на ТЕЛК работи успешно и в интерес на хората /снимки/

Благодарение на Николай Николов: Улесненият достъп до архива на ТЕЛК работи успешно и в интерес на хората /снимки/ Благодарение на Николай Николов улесненият достъп до архива на ТЕЛК работи успешно и в интерес на хората, стана ясно след извършена проверка на място лично от областния управител на Враца.
Губернаторът е проверил как тече работата и обслужването на клиентите там. Припомняме, че преди около 20 дни бе осигурено място на територията на МБАЛ "Христо Ботев", което бе предоставено за ползване на РКМЕ към РЗИ-Враца.

От днес: Вече приемат документи за ТЕЛК и в МБАЛ-Враца

"Със задоволство мога да кажа, че съвместните усилия на държавната и местната власт работят в полза на обществото. 
По моя инициатива, вече повече от две седмици в сградата на Терапевтичния блок на МБАЛ “Христо Ботев” функционира изнесеното работно място на Регионалната картотека към ТЕЛК. 
Решението за създаването на втори офис в близост до многопрофилната болница е адекватна на необходимостта, която имат хората със здравословни проблеми и които се нуждаят от документи за ТЕЛК решения. 
Благодаря на директора на РЗИ-Враца д-р Чавдар Манов за ангажираността да осъществи ремонт на помещенията и заедно успяхме да създадем условия за достъпни и качествени здравни грижи на пациентите. 
Днес заедно с главния секретар на РЗИ-Враца Цветелина Страшимирова и директора на дирекция “Медицински дейности” д-р Алексиева се уверихме, че улесненият достъп до архива на ТЕЛК работи успешно и в интерес на хората. 
По данни на РЗИ-Враца, за периода от 16 септември, през картотеката са преминали повече от 300 човека, за които са изготвени документи за прием и обработка в дигитализираната вече система. 
Радвам се, че беше дадено и реализирано общото ни решение, с което равният достъп на хората със здравословни проблеми е възстановен. 
Ще продължа да работя със всички институции, воден от принципа, че запазването на човешкия живот и здраве са от най-съществено значение", написа областният управител на Враца Николай Николов в личния си профил във фейсбук.
04.10.2024, 09:45 часа
455 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha