Приключи ремонтът на 2 улици във Вършец /снимки/

Приключи ремонтът на 2 улици във Вършец /снимки/ Община Вършец успешно приключи проект за ремонт на улиците "Кирил И Методий" и "Неофит Рилски". Обектът е въведен в експлоатация от главния архитект на местната администрация.
Ремонтът на ул. "Кирил и Методий" е с обхват от кръстовището с ул. "Аспарух" до кръстовището с ул. "Цар Симеон", а на ул. "Неофит Рилски" - от кръстовището с ул. "Кирил и Методий" до кръстовището с ул. "Република". Дължината на ремонтирания участък на ул. "Кирил и Методий" е около 494 метра, а на ул. "Неофит Рилски" е около 100 метра.
Реализирани са следните видове строително-монтажни работи: цялостна реконструкция на улиците, положени са нови бордюри, отделящи тротоарите от платното за движение и градински бордюри за обособяване на зелените площи. Уличните платна са изцяло преасфалтирани с два пласта асфалтобетон, а тротоарите са направени с бетонови плочи. Монтирани са нови пътни знаци и е положена хоризонтална маркировка.
Целият е обект е на стойност 603 810,59 лева без ДДС.
Обектът е част от проект по АДБФП: № BG06RDNP001-7.017-0004-C01 от 11.09.2023 г. с предмет: „Изграждане и реконструкция на група улици във Вършец“, финансиран по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020.
С реализирането на този обект Община Вършец приключват строително-ремонтните работи по проекта.
04.10.2024, 15:54 часа
144 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha