Отбор на БЧК – Враца участва в Национално състезание по бедствена готовност

Отбор на БЧК – Враца участва в Национално състезание по бедствена готовност За седма поредна година отбор от Български червен кръст – Враца взема участие в Национално състезание за възрастни хора по бедствена готовност, първа долекарска помощ, психосоциална подкрепа, съобщи директорът на Областния съвет на БЧК във Враца Гергана Михалчева. Тя информира, че 4-ма възрастни доброволци се включват в надпреварата, с още над 75 души от общо 15 области на страната. Събитието се провежда в софийското село Лозен от днес до неделя и се финансира от БЧК, информира Михалчева. 
По думите ѝ врачанските представители отговарят на условието да не са се включвали в предишното издание на надпреварата и са на възраст над 60 години, както останалите участници.
„Те се подготвиха предварително с помощта на отбора, който ни представи през 2023 година и завоюва трето място в Националното състезание“, каза още Михалчева. 
БЧК активно включва възрастни хора в своите дейности и ги подкрепя в отстояване на правото им за достоен активен, здравословен и самостоятелен начин на живот, като това е част от дългосрочната ни политика, посочи Михалчева. Тя допълни, че благодарение на всички инициативи, проекти и постигнати резултати БЧК се очерта като водеща организация и търсен и желан партньор за осъществяването на различни дейности, мероприятия и форуми, свързани с възрастните хора, както и за обмяна на опит и споделяне на добри практики с други неправителствени и червенокръстки организации.
Във Враца възрастните доброволци преминават различни обучения, като започват от общи знания за организацията, нейната история, структура, мисия, дейности и продължават занятия по теми, свързани с активния и здравословен начин на живот, осъществяване на социално-помощната дейност, подготовка и реакция при бедствени ситуации, превенция на водния травматизъм и др., допълни Михалчева./БТА  
04.10.2024, 14:24 часа
118 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha