От началото на сезона: 265 круизни кораба са акостирали на видинското пристанище

От началото на сезона: 265 круизни кораба са акостирали на видинското пристанище От началото на сезона до края на септември във Видин са акостирали 265 круизни кораба с туристи, съобщиха от пристанище Видин-център.
Обикновено активният сезон завършва през ноември, но миналата година последните кораби пристигнаха в края на декември. За първите 9 месеца крепостта "Баба Вида" е разгледана от общо 36 285 посетители. От тях чуждестранните туристи са 11 362, основно пътуващи с круизните кораби, съобщиха от историческия обект.
За същия период Белоградчишката крепост е посетена от 78 625 туристи, като чужденците са 25 444. Програмата на туристите предлага по избор, освен посещения на "Баба Вида" и на Белоградчишката крепост, пешеходна разходка в центъра на Видин, велосипедна обиколка на крайдунавския парк, дегустация на местни ястия и вина.
Симфониета-Видин предлага концерт-лектория с музикални произведения от български композитори. Повечето посещения на видинския бряг завършват с фолклорна програма на борда.
04.10.2024, 11:36 часа
115 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha