Ансамбъл „Мездра“ участва в Международен фолклорен фестивал в Лимасол, Кипър

Ансамбъл „Мездра“ участва в Международен фолклорен фестивал в Лимасол, Кипър 17-ият Евро-средиземноморски фестивал на традиционните танци (17th Euro-Mediterranean festival of traditional dances), който се провежда от 24 до 29 септември 2024 г. в Лимасол, Република Кипър, беше официално открит с голям успех, подчертавайки силата на културата и съвместното съществуване на народите на Европа и Средиземноморието, съобщиха от Община Лимасол. 
Церемонията по откриването започна с впечатляващо дефиле на участниците във фестивала по улица „Независимост“, съпроводено от Филхармоничния оркестър на Община Лимасол, което се насочи към площад „Старото пристанище“.
На площада участниците от България, Кипър, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина и Грузия представиха уникален танцов спектакъл с традиционни танци, които подчертаха културното наследство на своите страни. Специални поздравления за културните и танцови групи на Лимасол, които поддържат местните традиции и култура живи, както и за групите от чужбина, които донесоха собствената си традиция чрез този отличен фестивал. 
Днес, сряда, 25 септември, фестивалът се мести в парка „Гоген“ в Закаки, а в четвъртък, 26 септември, от 20:00 часа - в парка „Паникос Димитриу“ в Меса Гейтония. 
В събота, 28 септември, от 19:30 часа групите ще бъдат в „Limassol Public Garden“, където ще обогатят с участието си в церемонията по откриването на 63-тия Фестивал на винотo (63rd Limassol Wine Festival 2024). 
Церемонията по закриването на 17th Euro-Mediterranean festival of traditional dances ще се състои в неделя, 29 септември, от 17:30 часа, с парад по плажната ивица и галаконцерт в Театъра на героите „Христос и Милтос Христофорос“. 
Това e второ участие на Ансамбъл „Мездра“ в Евро-средиземноморския фестивал на традиционните танци в Лимасол, първото беше преди 5 години, през 2019 г. 
 
25.09.2024, 16:53 часа
144 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha