Търсят 4-ма съдебни заседатели в Лом

Търсят 4-ма съдебни заседатели в Лом В община Лом е открита процедура за определяне на четирима съдебни заседатели за Окръжния съд в Монтана, съобщават от местната управа. Изискването към кандидатите е да са дееспособни български граждани на възраст от 21 до 68 години. Да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията и да не страдат от психически заболявания. В обявата се казва още, че те не трябва да участват в ръководството на политически партии, коалиции или организации с политически цели, да не са съдебни заседатели в друг съд и да не са общински съветници от съдебния район, за който са избрани.
Освен това кандидатите не трябва да работят в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в съдебните райони, за които са избрани, уточняват от Общинския съвет.
10 на сто от лицата, които се включват в списъка на допуснатите кандидати, трябва да са с квалификация в областта на педагогиката, психологията и социалните дейности, се казва още в съобщението.
Заявленията и приложените към тях документи могат да се подават всеки работен ден от 8 до 17 часа, в срок до 3 октомври 2024 г. в сградата на Община – Лом, деловодство на Общинския съвет, ул. "Дунавска" № 12.
Подробна информация и документацията за кандидатстване могат да се видят на сайта на Община Лом.   
25.09.2024, 14:15 часа
179 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha