Започва есенното почистване на Берковица

Започва есенното почистване на Берковица От 24 септември започва есенното почистване в Берковица. То ще продължи до 22 ноември.
Обемистата зелена маса от почистване на дворове, градини и други, следва да бъде поставяна в кафявите контейнери за биоразградими отпадъци, а при тяхното запълване да бъдат поставяни до съдовете за биоразградими отпадъци. Натрупаните отпадъци ще бъдат извозени съвместно от ОП "Комунални дейности" и Берковица - Вършец Еко ООД до площадката на компостиращата инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци по предварително изготвен график. 
В тази връзка е необходимо жителите да предприемат действия по почистване като спазват определения график за обслужване на съответните улици. 
График за почистване през предстоящата седмица - 24.09.2024 - 27.09.2024
Улици: „Мрамор“, „Елин Пелин“, „Незабравка“, „Димчо Дебелянов“, „Хайдушки водопади“, „Бук“, „Кокиче“, „ІV-та“, „Здравец“, „Заряница“, „Детелина“, „Теменуга“, „Тузлата“, „Пиротска“, „Възход“, „Изгрев“, „Люляк“, „Рила“, „Калето“ и всички не упоменати в  улици  за съответния район.
"Призоваваме да НЕ изхвърляте строителни и едрогабаритни отпадъци до и в контейнерите и кофите за смет. Напомняме, че всеки жител на община Берковица, който желае да се освободи от строителни и едрогабаритни отпадъци е необходимо да подаде заявка за извозване на тел: 0953/88374 или в администрацията на ОМ „Комунални дейности“ на ул. „А. Страшимиров“ № 2 (трети етаж в сградата на РС "ПБЗН")
Строителните отпадъци трябва да бъдат поставени в чували, а едрогабаритните отпадъци – приведени във вид, удобен за товарене. Количеството на отпадъка не трябва да надвишава 2,5 куб.м. / 50 лв. за един курс. Не се допуска смесването на различните видове отпадъци. В деня и часа на извозването отпадъците трябва да бъдат изнесени от дворното място на тротоара. Извозването ще се осъществява в интервала от 07:30 ч. до 16:00 ч. за дните от понеделник до петък включително.
Последната снимката е показателна как да НЕ се изхвърлят и трупат отпадъци до контейнерите. Гледката съвсем не е приятна както за живущите, така и за гостите на града!", пишат от общината. 
19.09.2024, 15:27 часа
199 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha