Денонощен тормоз: Хора от блок в Монтана се оплакват от виещи кучета и котки, затворени в апартамент /видео/

Денонощен тормоз: Хора от блок в Монтана се оплакват от виещи кучета и котки, затворени в апартамент /видео/

Жители на блок в Монтана са подложени на денонощен тормоз от виещи животни, които живеят в един от апартаментите. Според хората, в жилището има няколко кучета и около 10 котки. Те живеят сами, а собственичката на апартамента идвала само, за да ги нахрани. По техни думи, тя пристига в апартамента в малките часове на денонощието, за да избегне контакт със съседите си.
От неприятната миризма от животните се оплакват хората от два входа на жилищния комплекс „Пъстрина”.
„Живеем с непрестанен лай на кучета и с непоносима миризма. Апартаментът е разделен на две – в едната половина се гледат две или три кучета, а в другата - 6-7 котки. В блока през деня има само възрастни хора, които имат нужда от почивка. Миризмата обаче не позволява да се стои в жилищата, затова се търси спасение навън”, разказа една от съседките.
Друг живущ споделя, че животните са във въпросния апартамент от поне от пет години.
„Непоносимо е. Помолих собственичката да ги премести, но тя отказа. Това са животни, които трябва да се извеждат няколко пъти на ден. Но тя каза, че чисти, когато идва да ги нахрани”, посочи мъжът.
От общинaта в Монтана уточниха, че става въпрос за частно жилище. Те имат право само да проверят дали собственичката на апартамента е платила таксата за животните, дали кучетата имат чипове и дали живеят в необходимата квадратура. На практика това означава, че от местната администрация няма какво повече да направят по случая.
Собственичката на апартамента гледа още над 20 кучета в къща. Съседите ѝ там споделят, че миризмата, която се разнася от двора ѝ е непоносима, а лаят на четириногите е почти постоянен. Изтормозените комшии разказват, че дори се налага да не използват някои от стаите на своите къщи, защото там вонята на кучешка урина и изпражнения е непоносима, като това е допълнено и с техния непрестанен лай.
Хората са изтормозени и психически не издържат на този денонощен тормоз. Освен, че самите те са потърпевши от необяснимите начини за гледане на животни на жената, те споделят, че се притесняват и за самите четириноги. Според тях гледането на кучета и котки по този начин е недопустимо и единственото, което прави с тях жената по този начин е да ги мъчи.
Съседите на жената и в къщата, и в апартамента, молят за помощ и се надяват някой да вземе отношение по случая, за да могат както те, така и животните да живеят спокойно.

19.09.2024, 09:36 часа
1914 1
Коментари

песоглавчева

19.09.2024, 11:30 часа
Малии абе каква е тая дискриминация спрямо четириногите!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha