Калимера, Враца! Вижте дългоочакваната програма за деня на гръцката култура

Калимера, Враца! Вижте дългоочакваната програма за деня на гръцката култура Готова е дългоочакваната програма на "Калимера, Враца".
На 21 септември градът ще се събуди с аромата на гръцко фрапе, домашно приготвени сладкиши и баници, предлагани в голяма част от заведенията в града.
В 10.30 часа официално ще бъде даден старт на еднодневното приключение. В парк „Зелето“ жителите и гостите на града ще имат възможността да видят най-голямото сиртаки, в изпълнение на малчуганите от детски и учебни заведения, както и да опитат гръцки специалитети, приготвени от учениците на Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство!
До обяд от сдружение „Книгини“ ще покажат първите стъпки в гръцкия език, а любознателните ще могат да опознаят южната ни съседка в 360 ° във виртуална реалност.
Пред сградата на местната администрация от 10:30 часа ще бъде даден старт и на детска олимпиада, в която професионални състезатели и любители ще се съревновават в дисциплините – хвръляне на копие, кикбокс, футбол, стрелба с лък, бягане с препятствия, борба, щафета и гладко бягане.
За желаещите да затуптят в ритъма на Гърция е подготвена демонстрация и уроци по сиртаки от 11:00 часа в „Зелето“, както и концерт на каракачански състави /началото е в11:20 часа, отново в парка зад централния площад/.
Освен, че най-малките жители ще се пренесат в древногръцките митове и легенди, от 13:30 часа Galaxy Academy - Vratsa ще се проведе работилница за деца с роботи и математика
През целия ден в заведенията в града и на специално обособени шатри на централния площад ще може да изживеете вкуса на Гърция със специално приготвените кулинарни изкушения – скариди, миди, октоподи, традиционни напитки и сладкиши.
Може да запечатате спомена за "Калимера, Враца" в специално изработена рамка за снимки, която ще бъде разположена зад фонтана на площада.
На фона на живописния Врачански Балкан и залязващото слънце, от 17:30 часа в парк „Зелето“, хората с творчески дух могат да изразят вдъхновението си с рисуване на платно с чаша узо.
Няма как да има гръцки ден, без викторина за културата и историята на страната! Куизът започва в  19:20 часа на сцената в парка зад площад „Христо Ботев“.
Веднага след това поставяме началото на вълнуваща вечер със спектакъла „Магията на Гърция“ и концерт на Панос Псалтис и оркестър.
19.09.2024, 17:04 часа
1472 1
Коментари

Политически PR

19.09.2024, 17:22 часа
"Дай на народа хляб и зрелищa, друго не трябва". Елементарен имиджов подход на Каменов очевидно върши чудесна работа за аборигените, които гласуват ли гласуват, защото "центърът стана прекрасен и има толкова много събития".
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha