Болницата в Мездра се сдоби с нов модерен скенер от последно поколение

Болницата в Мездра се сдоби с нов модерен скенер от последно поколение Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра - „МБАЛ - Мездра“ ЕООД, се сдоби с нов модерен компютърен томограф (скенер). Той е 32-срезов, последно поколение на един от водещите производители на медицинска апаратура в света - американската компания „General Electric HealthCare“. 
Скенерът е закупен със средства, предоставени целево от Община Мездра и от бюджета на лечебното заведение. 
В момента се извършва монтаж и инсталиране на новия скенер, които ще приключат до средата на другата седмица. Предстои медицинският персонал, който ще обслужва скенера, да премине обучение. Очаква се компютърният томограф да заработи най-късно до 25 октомври, уточни управителят на „МБАЛ - Мездра“ Светозар Луканов. 
Предварително е направен основен ремонт на помещението, в което ще се намира скенерът и са изградени нова електрическа инсталация и вентилационна система, които отговарят на техническите стандарти. 
Скенерът е дигитален, т. е. позволява на специалистите по образна диагностика, които извършват компютърното томографско изследване да работят и дистанционно. В тази връзка мездренската болница е осигурила допълнително двама водещи рентгенолози за работа online.  
 
19.09.2024, 16:53 часа
399 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha