Сграда на Андрей Новаков в Челопек се руши, кметът си трае /снимки/

Сграда на Андрей Новаков в Челопек се руши, кметът си трае /снимки/ Сграда в Челопек, която е собственост на евродепутата Андрей Новаков, се руши, научи агенция BulNews.
В редакцията ни постъпи поредният сигнал от жител на китното врачанско село. В него се твърди, че голямата няколкоетажна сграда, която се намира в центъра на населеното място, се разпада, а никой не взима мерки за това. По думи на мъжa, който съобщи за случващото се, имотът е собственост на евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков. Според подателя на сигнала, жителите на Челопек няколко пъти са уведомявали кмета Тихомир Тошев за състоянието на сградата, както и че всяка вечер в двора ѝ се събират групи от хора, които се дрогират, тъй като тя няма ограда и всеки влиза и излиза свободно в нея. По думи на местните, доказателство за това са десетките използвани медицински консумативи, които се намират там.
Хора от Челопек споделят, че селският първенец е наясно много добре със състоянието на рушащия се имот, но не предприема никакви мерки, тъй като той е издигнат за кмет на населеното място от същата партия и няма как да направи каквото и да е. Нищо, че това застрашава здравето на неговите избиратели…
Ситуацията според местните обаче е сериозна. Те разказват, че сградата се руши и е хубаво поне да бъде заградена, за не влизат в нея други хора, както и да бъде предотвратено падането на части от покрива ѝ върху случайни минувачи. До днес обаче каквито и да е действия за това няма.
Наш репортер се свърза с кмета на Челопек Тихомир Тошев. Пред медията ни той разказа, че сградата е построена около 1984 г., но след падането на комунизма през 1989 г. е изоставена.
„От Вас чувам, че имотът е на Андрей Новаков, а все пак и аз съм от ГЕРБ и това е малко странно. Сградата беше 40% собственост на „Наркооп“ и 60% на Община Враца. През 2020 г. обаче бе обявен търг за нейната публична продан, като тогава кандидатите за купуването ѝ бяха две фирми. Едната спечели, но не си спомням нищо, като подробности за нея, освен, че е врачанска и се представлява от жена с името Първолета“, коментира пред медията ни Тихомир Тошев.
На въпрос дали зад това дружество не стои евродепутатът, селският първенец отрече категорично и заяви, че Андрей Новаков е бил само веднъж в Челопек и то за събитие, което обаче няма нищо общо с купуването на имота в центъра на селото.
Според информацията, с която BulNews разполага обаче, именно евродепутатът стои зад фирмата, която е придобила апетитния имот в балканското село преди 4 години. Наши източници твърдят, че сградата е била продадена за смешните 130 000 лева, което би учудило и най-неграмотния човек, имайки предвид цените на имотите и тогава, и сега. Какво остава да говорим за масивна сграда на няколко етажа, в китното село Челопек и с двор над 1 декар. 
Дотук вече у вас са изникнали доста въпроси, свързани с разпродаването на имоти, които са съсобственост на общината, нали?
Ще Ви оставим сами да си отговорите на тях обаче, докато печем следващия материал за схемите на гербаджиите в региона.
30.07.2024, 08:50 часа
4751 5
Коментари

Гущерът си къса опашката

30.07.2024, 20:18 часа
Преди дни Мария Дончева публикува съобщение, че социалното предриятие в Челопек, управлявано от Първолета се отделя и ще работи самостоятелно. А Мария Дончева ще управлява само Книгини и безвъзмездните общински имоти, които кметът Каменов им хариза.

Експерт

30.07.2024, 20:10 часа
Фирмата „СЛАВА 4” ЕООД с ЕИК 201095811, представлявана от Първолета Тодорова Николова, закупила сградата за 133 хил.лв. е навързана с десетки други фирми/ като свински черва/ някои от тях имат седалище в София /НДК/. Роенето започва от 2015 г. ?????

Бако

30.07.2024, 14:36 часа
А Андрей новаков е поклисар на Кокича още от благоевград. Трудоустроен е в Брюксел и е чест гост на всички почерпки организирани от кмета с парите на Врачани,

Бако

30.07.2024, 14:34 часа
Е значи ще да е на Сдружение Книгини оправлявано от Първолета Николова и Мария Дончева. Мария е от грб и е секретарка на въпросният Андрей Новаков. Тихомир перфектно ги знае кои са ма си трае

Знаещ

30.07.2024, 11:00 часа
Евродепутатът Андрей Новаков е много близък с врачанския кмет. Няма да се учудя, ако имотът е купен от Каменов, който разпродаде де що е останала общинска собственост. Но иначе общината няма пари да субсидира храната на учениците?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha