Диктатура в Челопек! Кметът Тихомир Тошев убива поминъка на хората, определя еднолично как да гледат животните си /снимки/

Диктатура в Челопек! Кметът Тихомир Тошев убива поминъка на хората, определя еднолично как да гледат животните си /снимки/ Кметът на врачанското село Челопек Тихомир Тошев диктува начина, по който хората да отглеждат животните си, научи агенция BulNews.
В редакцията ни постъпи сигнал от Красимир Тошев. Мъжът живее в китното населено място и има дребни преживни животни. Той разказа пред наш репортер, че в Челопек има общо 25 козички, които всяка сутрин се събират на едно място – търло, откъдето хората ги водят на паша. По негови думи обаче, има няколко души в селото, които недоволстват заради това, че животните минават през определена улица – „Никола Петков“. Оказва се, че понеже те са в по-близки взаимоотношения с кмета на Челопек Тихомир Тошев, могат да му влияят и му казват кое как да се случва, ако той иска да продължава да бъде кмет. Герберският селски първенец обаче иска да държи здраво управлението на селцето, което автоматично означава, че нарежданията на избирателите му стават мигновено негови заповеди към по-безгласните и скромни хора в селото – в случая са тези, които отглеждат по няколко животинки за препитание.
„Останали сме няколко къщи, в които се отглеждат кози. Предимно по-възрастни хора се занимават с това, тъй като, както всички знаем, е необходимо да си помагат с нещо странично, за да могат да преживяват, понеже пенсиите не стигат. Навсякъде по селата е така. Някои обаче са решили, че преминаването на животните два пъти на ден – сутрин рано и в късния следобед по тази улица, им пречи, и господин Тошев веднага удовлетворява желанията им, защото не иска да става от кметския стол“, разказва още Красимир Тошев пред медията ни.
За да изглежда всичко по-сериозно, а не да е само с устна молба, която го е страх, че няма да бъде удовлетворена, селският първенец Тихомир Тошев е издал заповед /може да я видите подробно в галерията по-долу/. В нея той се позовава на наредба на Община Враца, чрез която забранява преминаването на животните през улица „Никола Петков“. Същата обаче и най-неинформираният човек знае, че не е негова лична собственост, а публична общинска такава. Но, внимание! На нея живее най-голямата бройка от герберския му електорат, което вече само по себе си отговаря на насъбралите се досега въпроси у читателя относно диктаторството на Тихомир Тошев.
В издадената заповед се конкретизират няколко маршрута за преминаването на дребните преживни животни, като всеки един е за хора, живеещи в различните части на селото. Еднолично кметът на китното населено място е определил кой от къде точно да прекарва животните си, за да ги заведе или прибере от паша, като става ясно, че при нейното неспазване ще бъдат налагани санкции, които са от същата наредба. 
За бабата, която обаче няма модерен телефон и не може да борави с компютър не става ясно каква точно глоба ще получи, тъй като няма как да разбере какво казват чл. 32 и 33 от съответната наредба на Община Враца. Това пък устройва напълно Тихомир Тошев, защото така мигновено неинформираните хора започват да спазват заповедта му, тъй като се притесняват за санкциите, които ще понесат. Така от своя страна той ребедее гордо и се издига в очите на привържениците на ГЕРБ, които евентуално може да го подкрепят при следваща кандидатура за кмет.
Но кой знае, дали ще се стигне до това да има такава, тъй като агенция BulNews тепърва ще разказва на обществото за действията на герберския кмет.
09.07.2024, 08:40 часа
5888 6
Коментари

Кмета

09.07.2024, 15:07 часа
Докато се пазара със пенсионери да гласуват аз решавам какво да правя

V

09.07.2024, 13:45 часа
На сайта на Община Враца фигурира стара заповед на кмета на с.Челопек №11/22.05.2018 год., в която също фигурира ул. "Н.Петков", по която могат да се водят животните на паша. С новата заповед се уточнява, че това важи само за живущите на тази улица.

миро

09.07.2024, 11:47 часа
Кметовете от доста време не работят за гражданите а за техните покровители и кукловоди !!!!

гражданин

09.07.2024, 09:29 часа
селски манталитет.няма угодия

пенсионер

09.07.2024, 08:59 часа
Важно е че на нас ни угажда та да гласуваме за него !

Селянин

09.07.2024, 08:55 часа
Освен че е КМЕТ е и регулировчик и полицай обаче рейсовете на Цветина като летят тях не ги спира и не прави нищо по въпроса
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha