Богата програма за фолклорния събор "Леденика" ще радва малки и големи, вижте я

Богата програма за фолклорния събор "Леденика" ще радва малки и големи, вижте я
Жители и гости на Враца бяха част от кулинарна фиеста, провела се вчера, ден преди официалното откриване на фолклорен събор “Леденика”, съобщиха от местната администрация.
Кметът Калин Каменов, съвместно с възпитаници на врачанско училище и заместник-кметът Владимиров участваха в приготвянето на врачанска лютика.
Присъстващите имаха възможността да дегустират традиционното ястие, а програмата продължи с концерт на Юри Крумов и кръшни български хора.
Днес от 09.30 часа на сцената на Събора ще се качат десетки самодейни и фолклорни състави.  Непосредствено след официалното откриване на фестивала - в 12.00 часа даваме началото на концерта на Фолкреактор.
За любителите на автентичния фолклор са подготвени още изпълнения на самодейни състави следобяд, а в 16.00 часа на поляната ще започнат и народните борби. 
Програмата продължава с конкурс за автентична носия, с начален час - 17.00 и съревнованието "Глас на Балкана" - от 17.30 часа.
По традиция на фолклорния събор ще се проведе надиграване на групи за стилизиран фолклор и най-дълго врачанско хоро. Началото е в 18.30 часа.
От 20.30 часа сцената на фестивала ще бъде покорена от популярния изпълнител - Светлин Миланов, а веднага след концерта ще започнат и кукерските игри. 
Кулминационен момент на втория ден на Събора е нестинарския танц в изпълнение на Илиян и Мария Йорданови. Той ще започне в 21.45 часа.
Програмата ще завърши с концерт на Анелия, с начален час 22.00 часа.
Транспортът до Леденика е безплатен.
29.06.2024, 09:48 часа
1122 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha