Иновативни училища в Монтана представиха добри практики в обучението

Иновативни училища в Монтана представиха добри практики в обучението Училища от област Монтана представиха иновативните си методи на работа на регионален форум. Домакин на събитието бе Второ средно училище „Никола Вапцаров".
Девет училища от област Монтана представиха иновациите си. Едно от иновативните учебни заведения е Второ средно училище, с множество осъществени идеи, свързани с материалната база и методите на обучение. Всичките 58 училища от региона бяха поканени на форума с цел популяризирани на работата. 
Според Елка Станева - директор на училището-домакин, използването на иновативни методи на преподаване прави обучението лесно и интересно за учениците. Училището е иновативно от 2021 година, с четири паралелки.
"Чрез критично мислене и творчество на учениците да се споделят добри практики и да се използват интерактивни метиди на преподаване по БЕЛ, математика, география и история", каза тя. 
Преподаватели споделиха добри практики от иновативната си дейност и продукти, които са разработени от ученици и учители. Тоника Иванова е преподавател по математика в училище „Св. Св. Кирил и Методий" в село Лехчево и е направила безплатно ръководство „Моята ментална книжка", която е достъпна онлайн.
"Представлява метод, чрез който учениците достигат до ментално смятане - бързото смятане на ум, без помощни материали", обясни Иванова.
Ученици от Вълчедръм споделиха впечатленията си от иновативните методи на обучение.
"Интересни са часовете по Млад предприемач, изработвали сме много от шевиците, по-интересни са от часовете в училище. Най-много ми харесват практическите задачи - готварство, градинарство, моден дизайн", разказаха те. 
01.07.2024, 11:27 часа
450 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha