Врачанка изрева пред BulNews: Охраната на Медицинския университет в Пловдив не ни допусна до изпит, крещеше и ни буташе

Врачанка изрева пред BulNews: Охраната на Медицинския университет в Пловдив не ни допусна до изпит, крещеше и ни буташе Кандидат-студентка от Враца не е допусната до изпит за влизане в Медицинския университет в Пловдив, научи агенция BulNews.
За случилото се разказа потърпевшата пред медията ни, като помоли да остане анонимна. Младата жена сподели, че до изпита по биология и химия не са допуснати близо 20 човека, тъй като закъснели с около 5 минути.
По нейни думи, причината за забавянето им е това, че от брошурата на ВУЗ-а не е ставало ясно, дали изпитът се провежда в Медицинския университет или в Медицинския колеж на ул. "Бъкстон" в края на район "Южен". Според нея, охраната буквално ги е избутала от входа и е затворила вратата под носа им, а никой от университета не им е обяснил защо деца преди тях са били пускани.
„Буквално ни избутаха от вратите, като ни викаха и крещяха“, сподели пред наш репортер потърпевшата.
Тъй като не е единичен случай, а ставало въпрос за поне 15 кандидат-студенти, изгорели заради объркването, врачанката е възмутена от отношението и невъзможността да се явят на изпит заради закъснение от буквално 5 минути, което е дошло не от тяхното несериозно отношение към изпита, а заради неуточнение от страна на университета.
Тя разказа още, че обясненията на квесторите преди тегленето на темите, са били супер кратки от 3-4 минути, след което веднага били изтеглени билетите, а вратите – затворени.
„Изключително грубо отношение срещнахме, ние сме бъдещето на страната, а те ни пречат да се развиваме. Надявам се все пак да имаме шанс да се явим на изпит и да успеем да стартираме обучението си тази година“, каза през сълзи врачанката.
01.07.2024, 10:36 часа
2959 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha