И през неучебното време: Малчуганите от ДГ „Единство, Творчество, Красота“ във Враца участват в интересни образователни активности /снимки/

И през неучебното време: Малчуганите от ДГ „Единство, Творчество, Красота“ във Враца участват в интересни образователни активности /снимки/ И през неучебното време децата от ДГ „Единство, Творчество, Красота“ във Враца участват в интересни образователни активности. Занимателните игри на открито в зелена класна стая разнообразяват ежедневието на малките възпитаници. Използването на дигитални микроскопи развива уменията за наблюдение и опознаване, за сравняване на различни обекти от жива и нежива природа. Включването на светещи табла с флуресцентни писалки за рисуване мобилизира иновативните и творчески способности. Съчетаването на интерактивните с традиционни образователни средства за преподаване и учене насърчава детската креативност, развива фината моторика и усъвършенства изобразителните умения. В игрите с природни материали децата придобиват обобщени математически представи, а при решаването на познавателни задачи в нагледно-практически план, те изпитват удовлетвореност и изграждат самочувствие.
Ефективното използване на здравословно-игровото пространство на открито развива социалните и комуникативни компетентности на всяко дете.
01.07.2024, 10:18 часа
525 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha