Врачани изреваха: Искаме пешеходна пътека, животът ни е в риск /снимки/

Врачани изреваха: Искаме пешеходна пътека, животът ни е в риск /снимки/ Жители на най-големия квартал във Враца - „Дъбника“, призовават отговорните институции в града да поставят пешеходна пътека на натоварено шосе.
Хората от над 10 големи блока се оплакаха пред агенция BulNews.bg, че животът им е поставен в риск при пресичането на ул. „Стоян Даскалов“. По думите им всеки ден на мястото минават стотици хора. Преминаването им от единия до другия тротоар е изпълнено със страх заради фучащите с висока скорост автомобили.
„На ден през този път, пред блок №26, пресичат стотици деца, възрастни хора, майки с колички. Това е пътят на хората към близките заведения, към съседните блокове, към спирката на градския транспорт. За съжаление това пресичане от единия до другия тротоар е толкова трудно, че понякога дори невъзможно. Цяло чудо е, че досега някое дете или възрастен човек не е блъснат от постоянно преминаващите с висока скорост коли, мотори и т.н. Според нас, обикновенните граждани, които живеем в този район, направата на една пешеходна пътека тук би била достатъчна, за да могат нашите деца да пресичат спокойно. Нека не чакаме да стане белята“, заявиха врачани от блоковете 22,23,24,25,123,124,26,126,27,28,29.
Хората допълват, че е крайно наложително, освен пешеходна пътека, на въпросната отсечка да се сложат знаци и спящ полицай, който да „убива“ скоростта на джигитите на пътя. Те се надяват отговорните органи да си свършат работата час по-скоро, за да не се стигне до нещастен инцидент.
12.04.2018, 08:35 часа
3301 2
Коментари

ico

12.04.2018, 15:34 часа
къде е крадливия кмет

AZI

12.04.2018, 09:18 часа
171
190
Наистина е крайно наложително да има такава! Ще се обърнем към ВМРО, ако общината не си свърши работата пак!!!!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha