В Националния антропологичен музей откриха оряховска фотоизложба /снимки/

В Националния антропологичен музей откриха оряховска фотоизложба /снимки/ На 19 септември в Националния антропологичен музей към Института по експериментална морфология, патология и антропология при Българска академия на науките се откри гостуващата фотографска изложба „Архитектурни върхове“ на Исторически музей - град Оряхово, съобщиха от общината. 
Събитието започна с встъпителните думи на проф. д-р Светлозара Петкова – директор на ИЕМПАМ-БАН. Д-р Евгения Найденова, директор на ИМ-Оряхово , благодари за поканата и възможността да се представи пред обширна аудитория творчеството на забележителните творци от Оряхово - архитектите Иван Васильов и Димитър Цолов. 
Д-р Найденова обърна внимание на значимостта на видните архитекти, на които е посветена изложбата и сподели, че тя е създадена преди 10 години по идея на кмета Росен Добрев с подкрепата на Община Оряхово и ОББ – Оряхово. Фотографиите са изработени от агениция „Булфото“ с представител Евгени Димитров и фоторепортерът Стефан Марков, като участие има и фотографът от Оряхово Николай Николов. За възхищението пред архитектурните постижения на Васильов и Цолов, които е изпитал по време на работата по подготовката на изложбените табла разказа лично Евгени Димитров.
Към изложбата се присъедини и Сдружение за изкуство и наука 21 в лицето на д-р Малина Димитрова. Тя предостави едно от таблата, свързани с представяне на нейната книга „Светска София между две войни“, даващи допълнитена информация с QR кодове за двамата архитекти.
Организатор по подреждане на изложбата и реализацията на гостуването е Владислав Тодоров от Националния антропологичен музей.
21.09.2024, 15:15 часа
162 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha