С гръцки ястия, танци и много настроение бе поставено началото на "Калимера, Враца" /снимки/

С гръцки ястия, танци и много настроение бе поставено началото на "Калимера, Враца" /снимки/ С традиционни гръцки ястия, танци и много настроение, малчуганите от детските заведения в града поставиха началото на "Калимера, Враца", съобщиха от местната администрация.
Събитието откри кметът Калин Каменов, който заяви, че основната цел на подобен тип фестивални дни, е да се опознае културата на различните държави. “Радвам се, че за пореден път показваме, че можем да бъдем единни. Доказателство за това е, че в организацията на събитието се включиха не само детски градини и училища, но и местният бизнес. Уверен съм, че заедно можем да направим така, че Враца да бъде фестивалната столица на България!” - каза още Каменов.
Програмата продължи с дегустация на гръцки специалитети, приготвени от възпитаниците на гимназията по търговия и ресторантьорство, уроци по сиртаки и концерт на каракачански състави.
До края на деня ще има възможност да се опита гръцката кухня в голяма част от заведенията в града.
От 17.30 часа в парк “Зелето” започва рисуване с чаша узо или вино, а в 19.15 - Куиз, посветен на гръцката история и култура.
Кулминация в празничния ден е концертът на Панос Псалтис и гръцки оркестър.
След 22 часа в Белия бар са подготвили тематично парти, в стила на южната ни съседка.
21.09.2024, 14:36 часа
1111 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha