Таксиджии от Враца излязоха на протест

Таксиджии от Враца излязоха на протест Таксиметрови шофьори от Враца излязоха на протест. Те се включиха в националната кампания в подкрепа на своя колега от Ямбол Апостол Вълчев, който бе нападнат, ограбен и заплашен с убийство в Ямбол през 2017 г. Неговите колеги от бранша от цялата страна се обединиха в искане за справедливи присъди на извършителите.
Днес Върховният касационен съд за трети път ще гледа делото за нападението. Вълчев бе прострелян преди седем години от двама ученици в с.Дражево, а делото срещу извършителите до момента премина по няколко пъти през различни инстанции, заради обжалвания. 
Протестиращите заявиха, че тяхната професия е една от най-опасните, почти няма човек от бранша, който да не е бил нападан от клиент и въпреки че полицията се отзовава на сигналите им – не се чувстват защитени. Според тях предложението за поставянето на паник-бутони в автомобилите няма да реши проблема. 
„Ти няма как да знаеш кой ще те хване за гушата, за да реагираш. В това време държиш волана, гледаш да не катастрофираш, да не убиеш някой човек по невнимание, за мен това няма да работи“, каза Цветелин Цветанов. Той допълни, че заради несигурността вече не извършва нощни курсове, същото правят и немалко от неговите колеги. 
Водачът апелира за по-строг контрол към хората, които употребяват наркотични вещества, тъй като тогава те реагират по различен начин в сравнение с другите, които са само пияни.
25.10.2024, 11:09 часа
995 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha