След вандалски прояви: Жители на мездренско село ще засадят заедно нови дръвчета /снимки/

След вандалски прояви: Жители на мездренско село ще засадят заедно нови дръвчета /снимки/ Жители на мездренското село Дърманци поеха инициатива да засадят нови дръвчета край селото, научи BulNews. 
Идеята идва след като близо 20 плодни дървета са били напълно унищожени при вандалски акт, като все още се търси виновника.
Дърветата се намират непосредствено до селото и са на общинска земя. Преди години живеещият там Иван Мильов решава да облагороди мястото, като със собствени средства закупува и засажда 44 фиданки.
„Преди седем години закупих имот в съседство с тези фиданки. Тук беше малко сметище, което реших, че трябва да го изчистя и облагородя, хората като минават да е хубаво. Това е общински имот, който е в съседство с мой личен имот. Тогава с помощта на кмета на селото и хората от заетостта изчистихме имота и засадихме фиданките. За тези шест години на два пъти са кършени и унищожавани, но по-малка част от тези. Които можеха да се възстановят сами ги оставях, но ако не можеха ги пресаждах. Аз съм подал жалба към кмета на Дърманци и община Мездра, както и сигнал по телефона към полицията“, разказа Иван Мильов.
„Ежедневно се разхождам с децата ми тук по тази така обособена алея и много се радвахме на дръвчетата. За съжаление един ден разбрахме, че са много вандалски отсечени. Има една много хубава инициатива, която се пое от жителите, както и от мен като представител на читалищното настоятелство в селото, да засадим нови дръвчета на мястото на тези. Надявам се доста хора да се присъединят и заедно всички да се грижим за тях“, сподели жителката Галина Цветанова.
В същия район с общи усилия хората ще засадят нови 25 плодни дръвчета. Те са закупени от Мирослав Захариев, който също е жител на населеното място.
Инициативата ще се осъществи днес от 10.00 часа.
26.10.2024, 08:50 часа
975 1
Коментари

Дърманчанин

26.10.2024, 16:05 часа
Викайте Миро Цифката, той ще ги изкопае и засади не само тези 20, а още 200 фиданки. Той е НАЙ-ГОЛЕМИЯ БИЗНЕСГУРУ у Мездра и Ботевград! Па и до неговия имот!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha