Малчугани от Мизия садиха дръвчета в кампания срещу насилието над деца

Малчугани от Мизия садиха дръвчета в кампания срещу насилието над деца Община Мизия за поредна година стана част от Националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца, организирана от Държавната агенция за закрила на детето. Целта на кампанията е да гарантира правото на закрила от насилие на всички деца, особено на деца във висок риск от уязвимост, както и да се мобилизира общността, за да се стигне до промяна в обществените нагласи.
Възпитаниците на ДГ „Незабравка“, заедно с техните преподаватели, засадиха дръвчета с послание „Бъди смел, бъди добър!“. Децата бяха напътствани от г-жа Иглика Казакова, гл. специалист „Екология“ към Община Мизия.
Със засаждането на дръвчетата бе отправено и послание към цялото общество – да не бъде допускано насилие над и между деца.  
Община Мизия активно подкрепя инициативите на Агенцията за закрила на детето и насърчава всички деца да бъдат толерантни едно към друго, като създава устойчиви навици за уважение и подкрепа сред младото поколение.  
Общината продължава своята мисия за изграждане на по-безопасна среда за децата, в която насилието няма място и чрез различни инициативи не само на този ден показва, че всяко дете заслужава да расте в безопасност и уважение.
23.10.2024, 16:58 часа
123 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha