Започна ремонт на път в община Георги Дамяново

Започна ремонт на път в община Георги Дамяново Ремонтират общински път в Георги Дамяново с близо 2 800 000 лева европейски пари. Отсечката е с дължина от 2.4 километра и до сега не е била рехабилитирана.
Започна ремонт на отсечката от разклона на Попов мост до село Главановци. Общинският път е с дължина от 2 км и 400 метра. 
„До сега пътят е само кърпен. Ще бъде извършено цялостно преасфалтиране, канавки, банкети, полагане на канали за оптика, маркировка, знаци. Ще има и оформяне на островчето, което се намира между републиканския път и общинския път",  каза кметът на община Георги Дамяново Нина Петкова.
Финансирането е с 2 770 000 лева по Програмата за развитие на селските райони на Европейския съюз чрез Държавен фонд „Земеделие“. Вече се работи по изпълнението на ремонта, като Общината е получила от фонда авансово 50% от средствата.
"Пътят ще стане чисто нов. Повече от 30 години този път не е асфалтиран. В окаяно състояние е. На места има пропадания", заяви Петкова.
Рехабилитацията на пътя от Попов мост до Главановци трябва да приключи за една година.
"На територията на община Георги Дамяново всичките общински пътища сме ги започнали, да бъдат ремонтирани и до една-две години няма да имаме път, който да не е реновиран", каза Петкова.
23.10.2024, 16:12 часа
421 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha