За първи път в страната: Община Враца стяга „Поход на родолюбието“

За първи път в страната: Община Враца стяга „Поход на родолюбието“ „Поход на родолюбието“ организират от общината във Враца, стана ясно по време на регулярна пресконференция по-рано днес. 
Патриотичната проява ще бъде на 31 октомври, а в нея ще вземат участие всички детски градини и училища на територията на общината. Кметът Калин Каменов поясни, че идеята е всяко учебно заведение да представи по интересен и различен начин своя патрон, а актьори и преподаватели да се преобразят в него.
Всички участници в патриотичния поход ще носят факли, а участниците в него ще преминат през цялата пешеходна зона от пл. „Македония“ /познат на врачани като „Суми“/ до пл. „Христо Ботев“.
Калин Каменов е подбудил и други кметове на общини да подемат тази инициатива и така тя да стане национална. Замисълът е всяка година в навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, във всяка българска община да има подобна проява, която да припомня на децата ни за великите ни прадеди, благодарение на които ни има нас днес.
18.10.2024, 15:18 часа
254 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha