Светозар Казанджиев представя романа „Съдба“ във Враца

Светозар Казанджиев представя романа „Съдба“ във Враца Библиотека при НЧ „Развитие - 1869“ гр. Враца и Дружество „Будители” в област Монтана представят Светозар Казанджиев и романа „Съдба“. Срещата ще се състои на 23 октомври 2024 г. (сряда) от 17:30 ч. в читалнята на Читалища библиотеката. Литературният критик Юлий Йорданов, член на Контролната комисия на Съюза на българските писатели, ще представи творбата и ще сподели своите впечатления за този забележителен роман.
„Съдба“ е епичен роман, който разказва за съдбата на един род и за цяла планина. Творбата е истинска рапсодия, напомняща за оркестъра на „Сто каба гайди“, звънтящи под величествените „катедрали“ на Родопа. Разказът носи духа на античната драма, но е изпълнен със светлина въпреки мрака, с любов въпреки омразата, и с живот за живота. Когато затворите последната страница, ще усетите благодарност, че сте се докоснали до този свят, и ще разберете защо Родопа не търси съчувствие, а настоява да бъде обичана. Зад кориците на тази книга бушува буря от емоции, а в пещите на живота се раждат енергията, честта и величието на човека. Романът е отличен за роман на 2022 година от Съюза на българските писатели. 
Светозар Казанджиев е автор на множество наградени произведения, сред които „Сълза от Сухото дере“, „Стъпки върху жарава“, „Последната изповед на Апостола“ и други. Неговите книги „Земя, погалена от Бог“ и „Последната изповед на Апостола“ са отличени с национални награди.
18.10.2024, 16:56 часа
116 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha