Огнян Симеонов от Врачанския театър с участие във филм, откриващ Международния кинофестивал в Рим

Огнян Симеонов от Врачанския театър с участие във филм, откриващ Международния кинофестивал в Рим Актьорът от Врачанския драматично-куклен театър Огнян Симеонов е сред българските актьори, които участват във филма "Берлингуер - голямата амбиция", който ще открие 19-то издание на престижния Международен кинофестивал в Рим. Огнян Симеонов влиза в ролята на Борис Велчев. Надпреварата ще се проведе от 16 до 27 октомври, а продукцията на режисьора Андреа Сегре разказва за събития от живота на лидера на Италианската комунистическа партия през 70-те години на миналия век, включително и когато той гостува в София.
Сюжетната линия проследява не само посещението му в столицата ни, но и оцеляването му при опит за атентат на българските тайни служби и отвличането и убийството на премиера на Италия - християндемократа Алдо Моро от Червените бригади през 1978 г.
Участието на врачанския актьор Огнян Симеонов в такъв международен проект е голямо признание както за него, така и за българския театър. Той е едно от утвърдените лица на Врачанския театър, участвайки в множество театрални постановки, като майсторски успява да се превъплъти както в драматични, така и в комедийни образи. 
В киното и телевизията Огнян Симеонов има участия в български и чужди филмови продукции, телевизионни сериали и реклами. “Недадените“, „Под прикритие“, „Кантора Митрани“, „7 часа разлика“, „Столичани в повече“, “Откраднат живот”, „Пътят на честта“ и др. Ролята на Иван Абаджиев в „Наим джобният Херкулес“ копродукция – Турция и България, ролята на Борис Велчев в „Голямата Амбиция“ копродукция – Италия, Белгия и България/ и др.
15.10.2024, 16:46 часа
153 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha