Врачанският театър с „Добре дошли в България 2“ на Балканския театрален фестивал в Благоевград

Врачанският театър с „Добре дошли в България 2“ на Балканския театрален фестивал в Благоевград Спектакълът "Добре дошли в България-2" на Врачанския драматично-куклен театър е сред седемте селектирани постановки, които ще бъдат представени на сцената на Драматичен театър "Никола Вапцаров" в Благоевград по време на Балканския театрален фестивал. Фестивалът ще се проведе в периода от 1 до 7 ноември и обещава богата програма с разнообразни театрални изживявания, паралелни събития и дискусии след всяка постановка. 
"Добре дошли в България-2", по текст на Здрава Каменова и Гергана Димитрова, която е и режисьор на спектакъла ще гостува на 2 ноември, ден след откриването на фестивала. Авторите предлагат зрителите да се потопят в съвременната българска действителност, представяйки на сцената моментна снимка на социалната и политическа реалност в страната, вдъхновена от действителни събития от последните години. Необичайните ситуации, през които преминават героите превръщат реалността им в поредица от метафори и обръщат вниманието към ценността на изчезващата солидарност, изчезващите усмивки, изчезващата човечност и обич към ближния.
Публиката може да очаква завладяващо преживяване, което ще провокира размисли и дискусии, допълвайки основната програма на фестивала.
07.10.2024, 12:36 часа
253 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha