Две писателки грабнаха първите награди в конкурса "Яна Язова"

Две писателки грабнаха първите награди в конкурса "Яна Язова" Библиотеката при Народно читалище „Постоянство 1856“ обяви отличените автори в 18-ото издание на Националния литературен конкурс "Яна Язова", съобщиха от Община Лом.
Разказът „Кафенето” на Касандра Недялкова от град Дряново и стихотворението „Да срещнеш светулка” на Гергана Раденкова от Шумен печелят призовите места.
На второ и трето място в категорията за разказ са „Обикновен ден” на Юанна Венелинова от Лом и „Свързани” на Мадлен Аспарухова от Видин.
На второ и трето място в категорията за поезия са „Полет в нощта” на Даря Благоева от Струпец и „Китайската бяла змия” на Мадлен Демирова от Варна.
В конкурса са присъдени и три поощрителни награди – две за разказ за „Жълтият клуб” на Даниел Петров от гр. Попово и за творбата „Да обичаш ваза” на Жасмина Бащавелова от София. Стихотворението „Със себе си” на Бойка Иванова от Перник също е отличено с поощрителна награда.
Произведенията в творческото състезание бяха оценени от жури с председател Петър Величков – писател, журналист и изследовател на творчеството на Яна Язова, и учителите по български език и литература Маргарита Михайлова и Соня Белева.
В конкурсът участваха творци от цялата страна, които се включиха с повече от 120 разказа и стихотворения. За първото място в двете категории наградата е 200 лева, за второто – 150 лева, а за третото – 100 лева. Отличията ще бъдат връчени на 18 октомври в Народно читалище „Постоянство 1856“ в Лом, поясниха от общинската управа.
15.10.2024, 12:27 часа
181 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha