Тече конкурс за избор на ръководство на видинската болница

Тече конкурс за избор на ръководство на видинската болница Д-р Ивета Найденова е единственият кандидат, допуснат до финалния етап по конкурса на Министерството на здравеопазването за изпълнителен директор, представител на държавата в съвета на директорите, на видинската МБАЛ "Св. Петка". Д-р Найденова управлява лечебното заведение от 2020 година и ако премине успешно третия етап на конкурса, който е събеседване, ще остане на поста.
В същия конкурс са обявени още две позиции - за представител на държавата и за независим член в Съвета на директорите на лечебното заведение. По първия от тях до финалния етап са допуснати двама кандидати - Мартин Петров и Иван Господинов. За независим член първоначално е имало четирима кандидати, но никой не е достигнал до третия финален кръг. Предстои здравното министерство да обяви крайните резултати по конкурса. 
За първото полугодие на тази година видинската болница е регистрирала текуща печалба от 157 000 лв. Общо приходите за периода са в размер на близо 8 600 000 лв. и няма просрочени задължения. Миналата година обаче дружеството е натрупало нова загуба от 589 000 лева, като общите задължения са достигнали над 5 400 000 лева. Това става ясно от документите към обявата за конкурса. Държавата, представлявана от министъра на здравеопазването, е собственик на 91,19% от болницата, а останалите 8,81% от капитала са на общините от област Видин.
03.10.2024, 13:48 часа
378 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha